του Νίκου Βιτσιλάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σεζόν του 2018 ήταν δύσκολη για την ομάδα της Aprilia στο MotoGP και ο Ιταλός κατασκευαστής αποφάσισε να ταρακουνήσει το αγωνιστικό του τμήμα.

Από τις 7 Ιανουαρίου, o σημερινός υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia Romano Albesiano αλλάζει θέση και αναλαμβάνει τα ηνία στο τεχνικό τμήμα του αγωνιστικού προγράμματος της εταιρείας.
Στη θέση του και ως νέο απόλυτο αφεντικό (λέγε με CEO) τοποθετείται ο Massimo Rivola, πρώην αρχηγός της ομάδας Formula 1 της Ferrari και έως σήμερα επικεφαλής της Ferrari Driver Academy!

Ο 47χρονος Rivola είναι πτυχιούχος στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και επί 21 χρόνια -και για περισσότερα από 300 GP- έχει υπηρετήσει από ποικίλα πόστα το πολύχρωμο τσίρκο της F1. Και συγκεκριμένα σε θέσεις κλειδιά στις Minardi και Toro Rosso, ενώ από το 2009 και για επτά χρόνια βρέθηκε στη Scuderia Ferrari με χρέη αγωνιστικού διευθυντή, όντας ο μακροβιότερος στην ιστορία της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016 ανέλαβε ως επικεφαλής την ακαδημία οδηγών του κόκκινου θρύλου και στο εξής επωμίζεται τον ρόλο του CEO στην Aprilia Racing και με σημαντικότερες αρμοδιότητες τις δραστηριότητες αυτής στο πρωτάθλημα του MotoGP. Η συνεργασία του με τον team manager Fausto Gresini αναμένεται να δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα λίαν συντόμως, διαφορετικά οι Ιταλοί θα αναγκαστούν να προβούν σε νέες ενέργειες. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και σε αυτό το επίπεδο αμείλικτος…

Σε ανακοίνωσή του, το Piaggio Group (στο οποίο ανήκει η Aprilia) αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ο διορισμός του Rivola, ο οποίος φέρνει στο MotoGP την τεράστια εμπειρία του από τη Formula 1, είναι ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ενοποίησης του τμήματος αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας του Noale και της δέσμευσης του ομίλου Piaggio για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο MotoGP. Με την προσθήκη αυτή, η Aprilia Racing συνεχίζει να αναπτύσσεται μετά την υπογραφή του Andrea Iannone, ο οποίος θα έχει μαζί του τον Aleix Espargaró καθώς και τον Bradley Smith ως δοκιμαστή. Επίσης, σημαντική είναι και η προσθήκη δύο νέων crew chiefs με αποδεδειγμένη εμπειρία, των Antonio Jimenez και Fabrizio Cecchini».

Πηγή: 2Τ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης