του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η πρώτη μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού της Kymco είναι γεγονός και έχει την υπογραφή της Kawasaki!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To KRider (Kέϊ Ράϊντερ προφέρεται) είναι μια εντυπωσιακή σε όψη και προδιαγραφές μοτοσυκλέτα, που παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες στη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας του Ταϊβάν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (TWTC) της πρωτεύουσας Ταϊπέϊ. Βλέποντας τις φωτογραφίες, μην απορείτε γιατί το μοντέλο της Kymco παρουσιάστηκε μέσα στο περίπτερο της Kawasaki, η εξήγηση είναι απλή και αφενός έχει να κάνει με το γεγονός πως αμφότεροι οι κατασκευαστές αντιπροσωπεύονται στο Ταϊβάν από την ίδια εταιρεία, αφετέρου γιατί η πράσινη εταιρεία κρύβεται πίσω από την κατασκευή του!

Ως γνωστόν, τα δύο ασιατικά εργοστάσια έχουν στενή συνεργασία εδώ και χρόνια, με σημαντικότερη αυτή της κατασκευής του mega scooter J300 της Kawasaki από την Kymco. Το KRider δεν είναι μια νέα είδηση στον χώρο, καθώς το είχαμε πρωτοδεί -στην αρχική του μορφή- στην έκθεση CIMA στο Chongging της Κίνας τον Οκτώβριο του 2016 (δείτε εδώ) και στη συνέχεια -πολύ πιο κοντά στην τελική του μορφή- στο Auto Show της Σαγκάης την άνοιξη του 2018 (δείτε εδώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προϊόν συνεργασίας

Οι γνώστες εύκολα αντιλαμβάνονται τη στενή του συγγένεια του KRider με το μοντέλο ER4 της Kawasaki, στην ουσία είναι η ίδια μοτοσυκλέτα με κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις, κυρίως σε φρένα και ανάρτηση. Το νέο Kymco είναι εφοδιασμένο με δικύλινδρο κινητήρα, υγρόψυκτο με δύο εκκεντροφόρους (DOHC) και τέσσερις βαλβίδες, κυβισμό 399,1 cc, μέγιστη ιπποδύναμη 44Hp στις 9.500rpm και μέγιστη ροπή 37Nm στις 7.500rpm. Και όπως δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου κ. Ke Junbin, θα μπει στη γραμμή παραγωγής στα τέλη του 2019 και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους την άνοιξη του 2020.

Δεν μας διευκρίνησε όμως σε ποιους ακριβώς δρόμους, στους ασιατικούς ή/και στους ευρωπαϊκούς; Επίσης, δεν αναφέρθηκε στα τελικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, απλά αρκέστηκε να πει ότι το βάρος της θα είναι αρκετά κάτω από τα 200 κιλά και πως η τελική της ταχύτητα θα ξεπερνά τα 160 χλμ/ώρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε περισσότερα -και ευχάριστα- νέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης