Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η KTM αδιαμφισβήτητα είναι η εταιρεία που τα τελευταία 20 χρόνια κυριαρχεί στο περίφημο Ράλι Dakar.Η KTM δίνει και τεχνική υποστήριξη σε όσους θέλουν να κατέβουν στο Dakar Μπορεί η Honda να της έχει βάλει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο παραμένει μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2022 η KTM ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη στους φανατικούς της περιπέτειας εκτός δρόμου. Πρόκειται για μια αγωνιστική replica της KTM 450 Rally Factory η οποία προέρχεται απευθείας από το αγωνιστικό τμήμα των Αυστριακών. Μάλιστα για την κατασκευή της επιστρατεύτηκαν οι εργοστασιακοί αναβάτες της ομάδας οι οποίοι έδωσαν τις πληροφορίες τους ώστε να στηθεί σωστά η μοτοσικλέτα.

Ανεβαίνεις πάνω και αρχίζεις να διασχίζεις αμμόλοφους.

Εργοστασιακός κινητήρας με απόδοση κοντά στους 70 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 450 κ.εκ. ο οποίος έχει αποδείξει τόσο την αξιοπιστία Το σύστημα εξάτμισης είναι της Akrapovicτου όσο και την τρομερή του απόδοση. Η τροφοδοσία είναι εργοστασιακή της KTM με ρυθμίσεις για Dakar, ενώ και το πλαίσιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη έκδοση. Οι αναρτήσεις είναι της WP με σύστημα XACT PRO και τεχνολογία Cone Valve απευθείας από το εργοστάσιο.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι της Pankl Racing Systems έχοντας την ίδια κλιμάκωση με εκείνη των εργοστασιακών Red Bull KTM. Μόλις 80 μοτοσικλέτες θα κατασκευαστούν και θα γίνουν διαθέσιμες το 2022 στην τιμή των 25.900€.

Το βάρος της εργοστασιακής Replica είναι κάτω από 140 κιλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Καταλονίας: Τρομερή νίκη για τον Oliveira και την KTM

Ανοίγει ακόμα περισσότερο την γκάμα της η KTM

Η επόμενη γενιά KTM Duke 250 δε θα είναι ένα απλό facelift

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης