Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο κομμάτι της κακοποίησης γυναικών και των σεξιστικών Δεν έχει όρια το φαινόμενο της σεξουαλικής και όχι μόνο παρενόχλησης.συμπεριφορών στη χώρα μας σίγουρα δεν αφορά μόνο εμάς. Η ανάρτηση στο Instagram της Sharni Pinford με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή της από τους αγώνες μοτοσικλέτας έχει να κάνει με ακριβώς αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα και δεν είναι άλλο από τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε στη διάρκεια της καριέρας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναβάτης από την Αυστραλία, η οποία αγωνίστηκε πέρυσι στο Γερμανικό Πρωτάθλημα IDM SSP300 και μάλιστα πήρε μέρος στον αγώνα του Magny-Cours της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300, αποφάσισε να σταματήσει τους αγώνες καθώς, όπως αναφέρει, δεν αντέχει άλλο να δέχεται ανάρμοστες συμπεριφορές τη στιγμή που εκείνη το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ακολουθήσει το όνειρό της.

Από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300 στο Magny-Cours.

Η FIM πρέπει να αντιδράσει άμεσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η Piford αναφέρει: «Στην πορεία μου στους αγώνες, έζησα πολλές Είναι η ώρα της FIM να αναλάβει δράση και μάλιστα με αποφασιστικότητα…προκλήσεις, μερικές για τις οποίες δεν μπορώ καν να μιλήσω. Οι περισσότερες προκλήσεις είχαν να κάνουν με έλλειψη σεβασμού και υποτιμητική αντιμετώπιση των γυναικών. Πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα αντιμετώπιζα αν ήμουν άντρας».

«Υπάρχει ένα σημείο που λες “δεν πάει άλλο” και νιώθω ότι έχω φτάσει εκεί. Αισθάνομαι ότι δεν θέλω πλέον να εκτίθεμαι σε τέτοιες συμπεριφορές και να μου συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό. Με στενοχωρεί το να βλέπω την πρόκληση την οποία εγώ επέλεξα και τη γνώση ότι μια γυναίκα αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό για να ζήσει το όνειρό της να της συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να αποχωρήσω» συμπλήρωσε η Pinford.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η FIM θα πρέπει να εξετάσει πολύ προσεκτικά το ζήτημα και να ερευνήσει όλα όσα έχουν συμβεί προκειμένου να γίνουν γνωστά τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν μια νεαρή γυναίκα να σταματήσει τους αγώνες μοτοσικλέτας. Η FIM είναι εκείνη που έδωσε κίνητρα στις γυναίκες να μπουν στον κόσμο των αγώνων και τώρα είναι εκείνη που πρέπει να είναι αμείλικτη με τέτοιες συμπεριφορές. Είναι τεράστιο πλήγμα για την Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα πρέπει άμεσα να δράσει για να κοπεί από τη ρίζα του το φαινόμενο. Ας ελπίσουμε να είναι το πρώτο και το τελευταίο γεγονός σεξιστικής αντιμετώπισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωταθλητής Jonathan Rea αναλύει το νέο Kawasaki ZX-10R

Ντία Ζούρα: Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα

Ψάχνοντας τους νέους Rossi και Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης