Μία από τις πιο όμορφες αναβιώσεις σε μοτοσικλέτα που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες μας έρχεται από Το Famel Electric ήταν το πρώτο ηλεκτρικό moped το 1993!την Πορτογαλία. Τη Famel μπορεί να μην τη γνωρίζεται ωστόσο κατασκεύαζε μοτοποδήλατα από τη δεκαετία του ’40 και συνεργάστηκε με σημαντικά εργοστάσια πως η Zundapp τη δεκαετία του ’60. To 2002 κήρυξε πτώχευση με το τελευταίο της μοντέλο να είναι… ηλεκτρικό παρακαλώ!

Τα χρόνια πέρασαν όμως και η νέα εποχή προστάζει μοντέρνες λύσεις σε ρετρό αισθητική. Η Famel επέστρεψε φέτος και μπήκε δυνατά στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσικλετών παρουσιάζοντας τη Famel E-FX. Το cafe racer μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το XF-17, ένα από τα πλέον διάσημα μοντέλα της φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικά αισθητική ρετρό με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα.

Τα φρένα της είναι της καταλανικής J.Juan

Ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τη μοτοσικλέτα έχει απόδοση 5kW (6,7 ίππους) και του επιτρέπει τελική Το 2017 έγινε η πρώτη προσπάθεια αναβίωσης της φίρμας, αλλά φέτος παρουσίασε το πρώτο της σχέδιοταχύτητα 70 Km/h. Η μπαταρία των 2,88 kWh είναι ικανή να χαρίσει αυτονομία 80 χιλιόμετρα, ενώ για να φορτίσει πλήρως χρειάζεται 4 ώρες. Τα φρένα διαθέτουν σύστημα συνδυασμένη πέδησης CBS με δίσκους εμπρός και πίσω της J.Juan, ενώ οι αναρτήσεις είναι ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κεντρικό όργανο είναι ψηφιακό, είναι εξοπλισμένο με USB θύρα φόρτισης, ενώ τα φώτα είναι τεχνολογίας LED. Η τιμή του Famel E-XF είναι στα 4.100€ και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2022.

Βίντεο του Famel E-XF

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό της μέλλον στους δύο τροχούς

Η ηλεκτρική Husqvarna είναι γεγονός

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό scrambler από το Νεπάλ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης