Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Moto Morini μόλις πριν από μερικές ημέρες επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στην έκθεση μοτοσικλέτας Τον Νοέμβριο στην EICMA θα δούμε επίσημα το νέο 6 1/2 της Moto Morini.EICMA στο Μιλάνο τον προσεχή Νοέμβριο. Μάλιστα η ιταλική φίρμα – η οποία έχει περάσει πλέον στα χέρια της κινεζικής Zhongneng Vehicle Group – στην πιο σημαντική έκθεση θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο της. Πρόκειται για το 6 1/2 το οποίο είδαμε πριν από μερικές ημέρες στην Κίνα και έρχεται πλέον στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα θα βασίζεται σχεδιαστικά στο 3 1/2, αλλά έχει αρκετές διαφορετικές λεπτομέρειες. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την STR που είναι προσανατολισμένη στο δρόμο και την SCR η οποία είναι πιο scrambler. Στην περίπτωση της scrambler οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ στην έκδοση δρόμου είναι 18 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Το εμπρός φτερό, τέλος, είναι ψηλό στην περίπτωση του scrambler.

Η έκδοση STR έρχεται με χυτές ζάντες και προσανατολισμό στην κίνηση στο δρόμο.

Δικύλινδρος κινητήρας απόδοσης 60 ίππων και traction control

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά οι δύο εκδόσεις είναι ίδιες. Ο κινητήρας είναι ένας δικύλινδρος σε σειρά, ίδιος Με το 6 1/2 η Moto Morini μπαίνει σε μια νέα κατηγορία μοτοσικλετών.με εκείνον του X-Cape, ο οποίος αποδίδει 60 ίππους και 56Nm ροπής. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και συνεργάζεται με ένα αλουμινένιο ψαλίδι. Στις αναρτήσεις έχουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 300mm εμπρός με 4πίστονες δαγκάνες Brembo.

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ το μοντέλο διαθέτει και σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone μέσω Bluetooth. Στον πλούσιο εξοπλισμό προστίθενται το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και οι επιλογές οδήγησης, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μειωμένης ισχύς στους 47 ίππους για αναβάτες με δίπλωμα οδήγησης Α2.

Στο SCR οι ζάντες είναι ακτινωτές με 19άρι εμπρός τροχό.

Στην EICMA θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα του νέου 6 1/2 της Moto Morini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται στην Ευρώπη το Moto Morini X-Cape

Η ξεχασμένη Moto Morini παρουσίασε νέο μοντέλο

Moto Morini Super Scrambler 1200: Με ρίζες από το παρελθόν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης