Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha παρουσίασε μια καινούρια έκδοση του δημοφιλές XSR 125 με την οποία αποτίει φόρο τιμής στην Το νέο XSR ακολουθεί την Yard Built φιλοσοφία της Yamaha Faster Sons.κληρονομιά της εταιρείας στη σειρά των κλασικών μοτοσικλετών της. Η XSR 125 Legacy χρησιμοποιεί ως βάση την εξαιρετικά επιτυχημένη XSR125 που κυκλοφόρησε το 2021 και διαθέτει μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές που δίνουν έναν πιο vintage χαρακτήρα στο νέο ρετρό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το απλό XSR 125 βρίσκεται στους τροχούς οι οποίοι είναι ακτινωτοί και θυμίζουν τις πρώτες αγωνιστικές μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Το χρώμα τους είναι χρυσό με πολύ ποιοτικό φινίρισμα ενισχύοντας το αίσθημα κληρονομιάς του μοντέλου. Ο χρωματισμός της Yamaha είναι ένας συνδυασμός μαύρου και χρυσαφί με ασημί λωρίδες στο ρεζερβουάρ. Το μαύρο χρώμα ονομάζεται Historic Black και το συναντάμε στο πλαίσιο, το ψαλίδι, τα καπάκια του κινητήρα και το πιρούνι.

Ευέλικτο και πολύ στιλάτο το νέο XSR 125 Legacy.

Ο κινητήρας του XSR 125 είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 14,75 ίππους και 11,5Nm ροπής, έχοντας σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) για μέγιστη απόδοση και οικονομία στο καύσιμο. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 37mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω τα οποία συνεργάζονται με αλουμινένιο πλαίσιο τύπου Deltabox. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 267mm εμπρός και έναν δίσκο 220mm πίσω με ABS, ενώ οι τροχοί έχουν διάσταση 17 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδιαφέρουσες οι αλουμινένιες λεπτομέρειες στην εξάτμιση και το εμπρός φτερό.

Η τιμή αναμένεται κοντά στις 5.000€

Το βάρος της XSR 125 Legacy είναι 140 κιλά με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 11 λίτρα. Τα ελαστικά O χρωματισμός του Legacy ονομάζεται Historic Black.είναι διαφορετικά σε σχέση με την βασική έκδοση. Η Yamaha έχει τοποθετήσει τα Metzeler Karoo τα οποία είναι διπλής χρήσης τα οποία χαρίζουν στη μοτοσικλέτα δυνατότητες κίνησης και εκτός δρόμου. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED, ενώ το όργανο πληροφοριών είναι ψηφιακό LCD με ρετρό στυλ.

Την καινούρια XSR 125 της Yamaha μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Μοτοδυναμικής με την τιμή να μην έχει διαμορφωθεί ακόμα. Πάντως, αναμένεται να είναι κοντά στην αρχική τιμή του βασικού μοντέλου που είναι στα 4.490€.

Το βίντεο παρουσίασης του Legacy.

 

Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στις 5.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha στο πλευρό του Riders for Health

Η Yamaha επιστρέφει στα Rally Raid με τη νέα Tenere 700

Η Yamaha πιστεύει πως το υδρογόνο θα κρατήσει στη ζωή τον θερμικό κινητήρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης