Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πολλές είναι οι εταιρείες πλέον που ασχολούνται με τα νέα συστήματα ασφάλειας, κυρίως στον τομέα των ραντάρ. Οι Ducati, BMW και Honda ήδη έχουν δουλέψει πάνω στα δικά τους συστήματα και τώρα, όπως δείχνουν τα σχέδια, και η KTM μπαίνει στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυστριακή φίρμα κατάθεσε σχέδια με τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως ετοιμάζει σύστημα ραντάρ το οποίο Μέσα στο φωτιστικό σώμα το σύστημα της ΚΤΜ.θα απευθύνεται κυρίως στο σύστημα αυτόματου πιλότου (adaptive cruise control) όσο και σε σύστημα προειδοποίησης για πεζούς και οχήματα. Τα σχέδια εμφανίζουν ένα σύστημα ενσωματωμένο στο εμπρός φωτιστικό σώμα της μοτοσικλέτας όπου εκεί βρίσκονται ο αισθητήρας (ή οι αισθητήρες) και τα ραντάρ τα οποία μετράνε τις αποστάσεις και αναγνωρίζουν πού βρίσκεται το αντικείμενο το οποίο πλησιάζουμε ή μας πλησιάζει.

Σύστημα με ραντάρ και αισθητήρα κίνησης ετοιμάζει η KTM.

Μεγάλη ασφάλεια ακόμα και σε μικρές μοτοσικλέτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που συλλέγονται στέλνονται στην κεντρική μονάδα όπου αναλύονται και δίνουν πληροφόρηση στον αναβάτη. Προφανώς, η KTM θα τοποθετήσει κάποιο σύστημα αλάρμ για να ειδοποιεί τον αναβάτη, ενώ για το cruise control απλώς θα πρέπει να θέσεις τις παραμέτρους της ταχύτητας και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και εκείνο θα αναλαμβάνει το γκάζι και το φρένο.

Σημαντικό στοιχείο στην περίπτωση της KTM είναι ότι το σύστημα είναι τοποθετημένο σε μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα, μία KTM Duke 390, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως οι Αυστριακοί θα τοποθετήσουν το προηγμένο σύστημά τους και σε φθηνότερα μοντέλα… ή και όχι. Σίγουρα πάντως τα μεγάλα Adventure 1290 και SuperDuke 1290 αναμένεται να τα αποκτήσουν πρώτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλές αλλαγές για το KTM Super Adventure 1290

Πότε θα είναι έτοιμη η γκάμα 490 της KTM

Δείτε πώς συναρμολογείται και παίρνει μορφή ένα KTM RC 250R

Σημαντικά συστήματα για την ασφάλεια του αναβάτη...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης