Τρία χρόνια μετά τη ρηξικέλευθη εμφάνιση των supersport Ninja H2R και Ninja H2, η Kawasaki παρουσιάζει μια νέα υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα, τη Ninja H2 SX. Εξοπλισμένη με κινητήρα με ισορροπημένη υπερτροφοδότηση (Balanced Supercharged) 2ης γενιάς, η νέα SX μεταφέρει την έξαψη και τη χαρακτηριστική παροχή ισχύος 200Hp της Ninja H2 στη Sport Touring κατηγορία. Η απόλυτη sport tourer είναι εδώ; Μάλλον!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Τurbo για δύο και στόχος τα γρήγορα ταξίδιαΟι H2/H2R είχαν γεννηθεί από μια καθαρή επιδίωξη των απόλυτων επιδόσεων και δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν στους αναβάτες μια ξεχωριτή τουρμπάτη εμπειρία οδήγησης. Η νέα SX εξερευνά μια διαφορετική κατεύθυνση, αυτή του Sport Touring. Η τεχνολογία της ισορροπημένης υπερτροφοδότησης, ανεπτυγμένη in house από την ίδια την Kawasaki, δίνει έμφαση στην καθημερινή χρήση στο δρόμο, προσφέροντας εξαιρετικά γραμμική παροχή ισχύος στο χαμηλό-μεσαίο φάσμα στροφών, σε συνδυασμό με μεγάλη οικονομία καυσίμου, που σύμφωνα με την πράσινη εταιρεία είναι καλύτερη από το ατμοσφαιρικό sport tourer Z1000SX. Αυτή η ρύθμιση του κινητήρα ευνοεί την κάλυψη  μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας ταυτόχρονα τη μοναδική αίσθηση επιτάχυνσης που μόνο ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας μπορεί να δώσει. Η SX είναι επιπλέον εξοπλισμένη με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές και ηλεκτρονικά βοηθήματα αναβάτη, όπως η τελευταία μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) της Kawasaki, Cornering Management Function, Cruise Control, Traction Control, προγράμματα οδήγησης με επιλογή ισχύος, Intelligent anti-lock Brake System κλπ. Σε αντίθεση με τις H2/H2R, στην SX ο αναβάτης μπορεί να μοιραστεί τη μοναδική οδηγική εμπειρία μαζί με συνεπιβάτη, χάρη στο αναθεωρημένο πλαίσιο χωροδικτύωμα (Trellis) ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ωφέλιμο βάρος 190 kg. Οι μηχανολόγοι της Kawasaki εξασφάλισαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ακόμη και με δεύτερο άτομο ή βαλίτσες, αναπτύσσοντας ένα νέο, πιο άκαμπτο πλαίσιο με μακρύτερο μεταξόνιο και διαφορετική γωνία τιμονιού, με έμφαση στη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Η SX θα είναι διαθέσιμη σε 2 εκδόσεις: τη standard Ninja H2 SX και τη Ninja H2 SX Special Edition (SE). Προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας στην κατηγορία, η έκδοση SE διαθέτει εντυπωσιακά extra χαρακτηριστικά, όπως quickshifter (που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη), LED cornering lights με αισθητήρα γωνίας κλίσης, Kawasaki Launch Control Mode καθώς και πίνακα οργάνων με TFT οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να δείτε το action video της Ninja H2 SX εδώ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης