Ιταλικό πρωτάθλημα CIV Junior: Άγγιξε το όνειρο ο Βασίλης Παντελεάκης!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 09:00
Ιταλικό πρωτάθλημα CIV Junior: Άγγιξε το όνειρο ο Βασίλης Παντελεάκης!

Τον καλύτερό του αγώνα στην κορυφαία κατηγορία MiniGP του ιταλικού πρωταθλήματος έκανε ο 11χρονος Βασίλης στην πίστα Magione της γειτονικής μας χώρας. Πρωταγωνιστής σε καταπληκτικές μάχες με το μπροστινό γκρουπ και παραλίγο βάθρο για τον Έλληνα αναβάτη!

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο μικρός μας αναβάτης στον προτελευταίο γύρο της σεζόν, δίνοντας πολύ σκληρές μάχες με τους συναθλητές του για την κορυφή και αποδεικνύοντας ότι έχει ανέβει επίπεδο και πως είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει βάθρα και νίκες. Οι εκκινήσεις συνεχίζουν και είναι ένα από τα μεγάλα ατού του Βασίλη, ο οποίος στον πρώτο αγώνα κατάφερε από 7ος να ανέβει στην 5η θέση. Τότε όμως ήρθε μια επαφή -από τις πολλές που γίνονται στις σκληρές μάχες του Ιταλικού πρωταθλήματος- για να τον ρίξει στην 11η. Αυτό ήταν και το κομβικό σημείο του πρώτου αγώνα για τον Έλληνα πιλότο, αφού έχασε επαφή με το μπροστινό γκρουπ. Ο Βασίλης τα έδωσε όλα στη μάχη για την 6η θέση, στην οποία ενεπλάκησαν 4 οδηγοί, τερματίζοντας τελικά 7ος με διαφορά ενός μόλις χιλιοστού από τον 6ο! Από τη μικρή αυτή διαφορά γίνεται εύκολα αντιληπτό το επίπεδο του πρώτου αγώνα και το πόσο δυνατές ήταν οι μάχες στους 10 γύρους που διήρκεσε.

Κι όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο θέαμα που προσέφεραν οι 21 οδηγοί της κατηγορίας στον δεύτερο αγώνα! Επτά αναβάτες έδωσαν τη μάχη για τη νίκη μέχρι και λίγο πριν από το τέλος στο δεύτερο σκέλος. Ανάμεσά τους και ο εκπληκτικός Βασίλης Παντελεάκης, ο οποίος ήταν και πάλι ασυναγώνιστος στην εκκίνηση, ανεβαίνοντας στην 3η θέση ήδη από την πρώτη στροφή. Με φοβερή ευχέρεια στα φρένα, ο Έλληνας οδηγός έμεινε σταθερά στις μάχες του γκρουπ για την 1η θέση, όταν κυμάτισε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Όταν ξεκίνησε και πάλι, ο Βασίλης ήταν για ακόμη μία φορά ανάμεσα στους πρώτους, αλλά εκ νέου υπήρξε διακοπή με μια δεύτερη κόκκινη σημαία. Δεν αποσυντονίστηκε και παρέμεινε συγκεντρωμένος και στην τρίτη έναρξη. Με άφθαστο πείσμα και δυναμικές προσπεράσεις, απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, που ορισμένα εξ αυτών δοκιμάζονται για να γίνουν μέλη της Ακαδημίας του Valentino Rossi! Μόνο στο τέλος ο νικητής του 2ου αγώνα έκανε διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο, ενώ πίσω του έγιναν επικές μάχες, με τον Βασίλη να τερματίζει τελικά 7ος, σε ένα γκρουπ που οι έξι πίσω από τον πρώτο είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 9 δέκατα!

Επιπλέον, ο Βασίλης -παρά τις μάχες που έδωσε και χωρίς ποτέ μέσα στον αγώνα να έχει «καθαρή» πίστα μπροστά του- έκανε τον τρίτο ταχύτερο γύρο με διαφορά μόλις δύο δέκατα από τον καλύτερο χρόνο του αγώνα! Η συνολική παρουσία του Βασίλη Παντελεάκη, η ωριμότητα που επέδειξε και ο τρόπος που αντιμετώπισε τους πολύ πιο έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους του ενθουσίασαν την ομάδα του. Είναι χαρακτηριστικά, άλλωστε, τα λόγια του ιδιοκτήτη της ομάδας, του Alex Cassinari, ο οποίος μετά τον αγώνα δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την εικόνα του Βασίλη και στους δύο αγώνες. Για μένα, το γεγονός ότι μπορεί και στέκεται σαν ίσος απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς της κατηγορίας, χωρίς να έχει στη διάθεσή του την υποστήριξη και τις υποδομές που έχουν αυτοί, λέει πάρα πολλά για τη δυναμική του. Του αξίζουν συγχαρητήρια!».

Βασίλης Παντελεάκης #3: «Ένιωσα δυνατός και ανταγωνιστικός από την πρώτη στιγμή στη Magione, αν και δεν την είχα οδηγήσει παρά μόνο μία φορά στο παρελθόν. Στον πρώτο αγώνα πιστεύω ότι στάθηκα άτυχος. Με έβγαλαν εκτός πίστας για λίγο στην αρχή και οι πρώτοι, που δεν είχαν γρηγορότερο ρυθμό από εμένα, ξέφυγαν μπροστά. Στον δεύτερο αγώνα δεν είχα καθόλου άγχος. Ξεκίνησα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και όλα μου βγήκαν πιο εύκολα. Το διασκέδασα πολύ στις μάχες με τους υπόλοιπους στο μπροστά γκρουπ. Η χαρά μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν αντίκρισα την ομάδα και τους γονείς μου στο parc ferme να πανηγυρίζουν! Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που στέκονται στο πλευρό μου, την οικογένειά μου φυσικά, αλλά και τους χορηγούς μου για την υποστήριξή τους».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 10:38