Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και η Zontes είχε ανάψει το φιτίλι για τον ερχομό ενός νέου Η Zontes δείχνει ασταμάτητη παρουσιάζοντας συνεχώς νέα και πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα!μοντέλου της. Τους προηγούμενους μήνες η κινεζική φίρμα μάς είχε προετοιμάσει για ένα naked, το οποίο θα βασιζόταν σε έναν εντελώς καινούριο κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zontes, λοιπόν, παρουσίασε σε πρώτη φάση το νέο της μοντέλο μέσα από ένα βίντεο. Στο βίντεο το 350GK είναι εκείνο που περιμέναμε, δηλαδή ένα πολύ όμορφο γυμνό μοντέλο με νεο-ρετρό στυλ, με τη Zontes να το αναφέρει ως Sports Cafe Racer. Εκείνο που ξεχωρίζει αμέσως είναι το εμπρός στρογγυλό φωτιστικό σώμα LED, όπως και το μεγάλο λογότυπο GK στο ρεζερβουάρ.

Αναμένεται και έκδοση με χυτές ζάντες και έκδοση scrambler με πιο χωμάτινα ελαστικά.

Μεγαλύτερος κινητήρας με αυξημένη ροπή και ισχύ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βασικότερο όμως στοιχείο της μοτοσικλέτας είναι ο κινητήρας. Το μηχανικό σύνολο προέρχεται από τονΤο 350GK είναι εξοπλισμένο με LCD οθόνη, καθρέπτες στην άκρη του τιμονιού και μανιτάρια προστασίας. γνωστό μονοκύλινδρο των 312 κ.εκ., ωστόσο έχει μεγαλώσει στα 348 κ.εκ. Η ισχύς του φτάνει τους 39 ίππους έχοντας νέο αντικραδασμικό άξονα και μονόδρομο συμπλέκτη για μείωση των αναπηδήσεων του πίσω τροχού.

Η αύξηση της ισχύος έφερε και ενίσχυση του πλαισίου, ενώ στις αναρτήσεις έχουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 43mm και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Το ψαλίδι είναι καινούριο, ενισχυμένο με τα «νεύρα» να κοιτάζουν προς τα έξω, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 17 ιντσών. Στα φρένα έχουμε μονό δίσκο 320mm εμπρός με ακτινωτή δαγκάνα και ABS της Bosch.

Το νέο Zontes 350GK αναμένεται και σε έκδοση scrambler με μεγαλύτερες διαδρομές στις αναρτήσεις και ελαστικά παντός εδάφους. Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην EICMA τον Νοέμβριο που μας έρχεται.

Το βίντεο παρουσίασης του Zontes 350GK:

 

Τα τελικά των εξατμίσεων είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Zontes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το cafe racer της Zontes θα κοιτάζει στα μάτια KTM και Husqvarna

Η Zontes ετοιμάζει επίθεση με τρικύλινδρο 1000άρι κινητήρα

Η EVOMOTO αναλαμβάνει την προώθηση των Zontes και DYMOTO

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης