Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του φετινού Ράλι Ακρόπολις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Η ανάπτυξη στις δομές και τις εγκαταστάσεις θα βοηθήσει στη βελτίωση της οδηγικής παιδείας όλωνΝιάρχος την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρξε ενθουσιασμός και πλάνο ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τα σχέδιά του όσον αφορά τις πίστες στη χώρα μας και αποκάλυψε ότι το project της Χαλανδρίτσας είναι πλέον υπερώριμο να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια το σχέδιο πίστας στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας έχει μελετηθεί και εξελιχθεί σε μια τέλεια λύση. Οι προδιαγραφές της πίστας είναι υψηλού επιπέδου, οι αδειοδοτήσεις εξασφαλισμένες και το μόνο πραγματικά που μένει είναι η στήριξη ενός επενδυτή προκειμένου να προχωρήσει. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι το project έχει ενταχθεί και στον αναπτυξιακό νόμο και δεν έκρυψε ότι είναι βασικός του στόχος να ξεκινήσουν τα έργα μέχρι το τέλος της θητείας του.

Το σχέδιο της πίστας στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.
Ανάπτυξη σε Σέρρες και Μεγαλόπολης

Σημαντική θα είναι η βοήθεια που θα δοθεί στους τοπικούς φορείς της πόλης των Σερρών προκειμένου να Επιτέλους κάποιος ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδααναπτύξουν και να αναβαθμίσουν την πίστα. Ήδη η πίστα στις Σέρρες φιλοξενούν διοργανώσεις Βαλκανικού επιπέδου και στόχος είναι να πάμε ένα βήμα παρακάτω και το Αυτοκινητοδρόμιο να γίνει το ιδανικό μέρος προπόνησης, διοργανώσεων και αγώνων ευρωπαϊκού βεληνεκούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις χωμάτινες εγκαταστάσεις της πίστας Motocross στη Μεγαλόπολη. Μέσα στο καλοκαίρι η συγκεκριμένη πίστα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross και στόχος είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση. Μάλιστα ο υφυπουργός τόνισε πως οι εγκαταστάσεις και τα έργα περιφερειακά της πίστας θα αναβαθμιστούν προκειμένου να έχουμε ένα σύγχρονο συγκρότημα για αγωνιστική μοτοσικλέτα, ποδήλατο off-road και 4Χ4 αυτοκίνητα.

Ο κ. Αυγενάκης στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το απέδειξε με την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις.

Στη Μεγαλόπολη θα πραγματοποιηθεί φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ακρόπολις: Σε 77 ημέρες οι προβολείς από όλο τον κόσμο πέφτουν στην Ελλάδα

Ράλι Ακρόπολις: Ανακοινώθηκε η σούπερ ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης