Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τη δεκαετία του ΄60 και του ’70 οι μοτοσικλέτες της κατηγορίας moped, μικρές δηλαδή μοτοσικλέτες, Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε ο Siegl λεγόταν PACT και είχε απόδοση 50 ίππους!ελαφριές με μικρούς κινητήρες και υποβοήθηση με πετάλια, ιδανικές για μικρές μετακινήσεις, είχαν την τιμητική τους. Μοντέλα της Garelli, της Simson, της Honda, της Yamaha, της Peugeot και πολλών άλλων κατασκευαστών είχαν κατακλύσει την αγορά και κάθε σπίτι είχε στο γκαράζ του μια τέτοια μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μικρός κατασκευαστής Walt Siegl από την Αμερική φαίνεται να μην έχει ξεχάσει ακόμα τα συγκεκριμένα οχήματα και το νέο του μοντέλο θυμίζει πολύ τη δημοφιλέστατη κατηγορία της δεκαετίας του ’70. Πρόκειται για το νέο μοντέλο Cake, μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα μικρών διαστάσεων με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 4 ίππων και ελαστικά 19 ιντσών.

Σαφώς επηρεασμένο από τα αγωνιστικά 50άρια της δεκαετίας του '70.

Έχουμε δει ηλεκτρικά scooter και μοτοσικλέτες, αλλά όχι moped

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο δίκυκλο τράβηξε μάλιστα το ενδιαφέρον του Bobby Haas, του ιδιοκτήτη του Μουσείου Haas Τα moped πέθαναν, ζήτω τα moped!Moto στο Τέξας και φυσικά της ομάδας Formula 1. Ο Haas είδε στην κατασκευή του Siegl κάτι διαφορετικό, καθώς του θύμισαν τις αγωνιστικές moped της δεκαετίας του ’70 όπως οι Kreidler και οι Derbi. Και δεν είχε άδικο αφού ο ίδιος ο Siegl δεν έκρυψε πως ο αρχικός του στόχος ήταν ακριβώς αυτός. Να κατασκευάσει δηλαδή μια ελαφριά, compact μοτοσικλέτα ηλεκτρική που να θυμίζει τα παλιά moped.

Τα moped, λοιπόν, ίσως τελικά να μην έχουν πεθάνει οριστικά καθώς με βάση τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούμε να δούμε πολλά νέα… moped να κυκλοφορούν σε λίγα χρόνια.

Οι λύσεις στα φρένα από ποδήλατο το φέρνουν ακόμα πιο κοντά στα moped.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απίθανο scooter Bull-e ενός Έλληνα σχεδιαστή

Πρεμιέρα για τα νέα Super Soco με παρουσιαστή τον Jorge Lorenzo!

Στην Αστυπάλαια το νέο ηλεκτρικό scooter της Seat

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης