Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

H Ducati έχει ξεκαθαρίσει πως την ενδιαφέρει πάρα πολύ το κομμάτι των ηλεκτρικών μοτοσικλετών, ωστόσοΤο παλιό 860 GT βασίστηκε στον κινητήρα και το πλαίσιο του Fabio Taglioni έχει αποφασίσει να περιμένει προκειμένου η τεχνολογία των μπαταριών να εξελιχθεί. Το βάρος και η αυτονομία είναι βασικά μειονεκτήματα αυτήν τη στιγμή των μπαταριών. Και για να κατασκευάσει ηλεκτρική μοτοσικλέτα θα πρέπει να διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Italdesign παρόλα αυτά του διάσημου σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro πήρε την απόφαση να σχεδιάσει εκείνη το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ducati. Η ιταλική εταιρεία πίσω στη δεκαετία του ’70 είχε κατασκευάσει ένα πολύ πρωτοποριακό μοντέλο το 860 GT το οποίο χρησιμοποιούσε φυσικά τον δεσμοδρομικό κινητήρα L2 της Ducati.

Αυτό είναι το αρχικό σχέδιο του Giugiaro για το 860 GT του 1975.

Η μοτοσικλέτα είναι ένα σχεδιαστικό πείραμα που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Μπολόνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια από εκείνη τη δυναμική μοτοσικλέτα, η Italdesign αποφάσισε να επαναφέρει το Η 860GT χρειάστηκε να επανασχεδιαστεί από την Ducati το 1976 (860GTS-900GTS) διότι απέτυχε εμπορικά το 1974-1975μοντέλο, αλλά με ηλεκτρική “καρδιά”. Η εταιρεία δεν έχει βγάλει κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσικλέτας και ισχυρίζεται ότι είναι απλά ένα concept σχεδιαστικό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κρύψει πως πρόκειται για μια υπέροχη βάση για την Ducati να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη μοτοσικλέτα.

Η 860-E διατηρεί τις γωνίες που την έκαναν να ξεχωρίζει τη δεκαετία του 1970, ωστόσο έχει αποκτήσει πολύ φουτουριστική αισθητική. Το εμπρός στρογγυλό φωτιστικό σώμα είναι LED, η σέλα είναι μονοκόμματη και κομμένη στο τελείωμα της, ενώ τα φτερά εμπρός και πίσω είναι βαμμένα στο χρώμα της μοτοσικλέτας. Το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο – σήμα κατατεθέν της Ducati, ενώ η μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένα στη θέση του κινητήρα και του ρεζερβουάρ.

Κανείς δεν ξέρει αν τελικά η Italdesign δελεάσει την Ducati για να προχωρήσει στην κατασκευή της μοτοσικλέτας, αλλά σίγουρα δε θα αργήσει η ώρα που θα δούμε κάτι αντίστοιχο.

Το βίντεο της αποκάλυψης του 860-Ε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζει SP έκδοση του Streetfighter V4 η Ducati

Μια Ducati Panigale V2 για τον Bayliss

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Νίκος Ψώνης “Ο Ducatisti”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης