Ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, 08:38
Ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Cake είναι από τις πλέον δημοφιλής φίρμες ηλεκτρικών μοτοσικλετών στην Ευρώπη έχοντας επεκτείνει τις Η Cake θα κατασκευάσει 50 Kalk AP και για κάθε ένα που πουλάει θα δωρίζει ένα στο ινστιτούτο άγριας ζωής στην Αφρικήσυνεργασίες της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, μέχρι δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία. Τώρα, η σουηδική φίρμα ταξιδεύει μέχρι την Νότια Αφρική προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας σε εκείνο το σημείο του πλανήτη.

Η Cake σχεδίασε ένα ειδικό μοντέλο για τον συγκεκριμένο σκοπό το οποίο παρουσιάστηκε στο Κολέγιο Southern Africa Wildlife και τέθηκε στην υπηρεσία των αρχών άμεσα. Το μοντέλο είναι βασισμένο στο Kalk και έχει την ειδική ονομασία AP. Είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15 ίππων με την αυτονομία να αγγίζει τα 85 χιλιόμετρα. Η απόδοση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη ροπή και μειωμένη τελική ταχύτητα, ενώ ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα επιλογών οδήγησης για να καλύψει όλες τις ανάγκες μετακίνησης.

Κάθε Kalka AP συνοδεύεται με φωτοβολταϊκά πάνελ για φόρτιση της μοτοσικλέτας.

Τα πλαστικά είναι κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενα υλικά

Για να ταιριάξει στις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της Αφρικής τα πλαστικά κομμάτια της Η τιμή του Kalk AP είναι 25.000€, 12.000€ πιο ακριβή από την απλή έκδοση της μοτοσικλέτας.μοτοσικλέτας έχουν αντικατασταθεί με ειδικά σχεδιασμένα βιοδιασπώμενα καλύμματα. Οι αναρτήσεις είναι προσανατολισμένες στις χωμάτινες διαδρομές και κυρίως να μην απαιτούν συχνή συντήρηση, ενώ το σύστημα μετάδοσης έχει επιπλέον κάλυψη για να αυξηθεί η αξιοπιστία του.

Σημαντικό κομμάτι του Cake Kalka AP είναι ο τρόπος που φορτίζει τις μπαταρίες του. Οι Σουηδοί συνεργάστηκαν με την Goal Zero, μια εταιρία κατασκευής ηλιακών πάνελ, προκειμένου να εξελίξουν ένα σύστημα φόρτισης μέσω φωτοβολταϊκών. Το σύστημα θα είναι τοποθετημένο πάνω στη μοτοσικλέτα και ο αναβάτης θα μπορεί να φορτίσει το Cake όπου και αν βρίσκεται.

Οι rangers θα έχουν σύμμαχο ένα αθόρυβο δίκυκλο να πατάξουν τη λαθροθηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ηλεκτρικό scooter που μπορείς να μετατρέψεις σε ότι θέλεις

Η FIM εξοπλίζει τα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας με ηλεκτρικά scooter

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, 08:38