Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha πριν από μερικές εβδομάδες είχε παρουσιάσει μια ειδική έκδοση GYTR του supersport μοντέλου Η Yamaha R7 GYTR είναι εξοπλισμένη με πίσω ανάρτηση της Ohlins, εξάτμιση Akrapovic, αγωνιστικό τιμόνι και ειδικά καλύμματα στα φέρινγκ.της R7 το οποίο απευθυνόταν σε εκείνους που θέλουν να την κάνουν πιο αφοσιωμένη στα track days και σε αγώνες. Πλέον η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα πως προχωράει στη διοργάνωση ενιαίων πρωταθλημάτων στις χώρες της Ευρώπης με μοτοσικλέτες R7, τα οποία ονομάζει Yamaha R7 Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιπροσωπείες κάθε χώρας (Μοτοδυναμική στην Ελλάδα) θα αναλάβουν να δώσουν τις κατευθύνσεις για τη δημιουργία του πρωταθλήματος το οποίο θα είναι προσιτό οικονομικά και θα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω από ένα απλό track day στην πίστα. Ημερομηνίες και κανονισμοί θα ανακοινωθούν σε επόμενη φάση από τη Yamaha και τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Η Yamaha R7 GYTR είναι εξοπλισμένη με πολλά "καλούδια" που την κάνουν έτοιμη για apex και χρονόμετρα!

Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί σε έναν από τους αγώνες του WSBK!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κερασάκι στην τούρτα του Yamaha R7 Cup είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου τελικού τον οποίο ονομάζει Ο κινητήρας της R7 είναι ο CP2 δικύλινδρος 689 κ.εκ. με απόδοση 73,4 ίππους.Super Final. Στο τέλος της σεζόν θα επιλεγούν οι 36 καλύτεροι αναβάτες από τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη και θα πάρουν μέρος σε ένα αξέχαστο αγωνιστικό διήμερο. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με έναν από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike (WSBK) της FIM ακολουθώντας το αγωνιστικό πρόγραμμα με ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριες την Παρασκευή και δύο αγώνες το Σάββατο!

Εκτός όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, οι 36 καλύτεροι αναβάτες του Super Final θα βιώσουν από μέσα την εμπειρία του WSBK. Θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους αναβάτες της Yamaha στο πρωτάθλημα, ενώ το προσωπικό θα είναι διαθέσιμο να τους βοηθήσει και να τους συμβουλεύσει σε ότι χρειαστούν. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί σε ποιο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike θα πραγματοποιηθεί ο Μεγάλος Τελικός το 2022.

Το βίντεο παρουσίασης του Yamaha R7 Cup.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αγωνιστικό κιτ GYTR του Yamaha R7 σε πάει απευθείας… πίστα!

Έκλεισε τη χρονιά με βάθρο ο Περιστεράς στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup

Το λιλιπούτειο Yamaha YZF-R15 αποκτά έκδοση M όπως το εξωτικό YZF-R1!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης