Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πέρασαν περίπου έξι μήνες από τη στιγμή που η Triumph παρουσίασε την πρωτότυπη ηλεκτρική τηςΗ μοτοσικλέτα συναρμολογήθηκε και παραδόθηκε στην ομάδα δοκιμών της Triumph. μοτοσικλέτα TE-1. Το μοντέλο, στην πρώτη και τη δεύτερη φάση εξέλιξης επικεντρώθηκε στη δημιουργία μας ικανής μονάδας ηλεκτροκινητήρα και ενός προηγμένου συστήματος μπαταριών προκειμένου να έρθει στα επιθυμητά επίπεδα της βρετανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να υπάρξει εγγυημένο αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο τομέα η Triumph συνεργάστηκε με την Williams Advanced Engineering η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στα συστήματα ηλεκτροκίνησης και με την WMG στο Πανεπιστήμιο του Warwick το οποίο χρηματοδοτεί η βρετανική κυβέρνηση για ένα πρόγραμμα Οχημάτων Μηδενικών Ρύπων. Μόλις ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση ξεκίνησε η μοτοσικλέτα να συναρμολογείται με την Triumph να αναλαμβάνει το πλαίσιο, το ψαλίδι, το σύστημα μετάδοσης, τα ηλεκτρονικά, τις αναρτήσεις και όλα όσα χρειάζεται μια σύγχρονη μοτοσικλέτα.

Αναρτήσεις της Ohlins, χειροποίητο πλαίσιο και premium υλικά για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά.

Μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί η 4η φάση εξέλιξης του TE-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, η Williams Advanced Engineering ολοκλήρωσε τις δοκιμές και τον σχεδιασμό στην μπαταρία, Η 4η φάση εξέλιξης περιλαμβάνει έλεγχο των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και στήσιμο της μοτοσικλέτας σε ειδική πίστα.το σύστημα ψύξης και το σύστημα φόρτισης, ενώ τοποθέτησε στο πλαίσιο της Triumph και τον πρωτότυπο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου για μέγιστη απόδοση με μικρές διαστάσεις και βάρος. Η WMG από τη μεριά της ολοκλήρωσε τις δοκιμές προσομοίωσης για να επιβεβαιωθούν τα σωστά αποτελέσματα απόδοσης και αξιοπιστίας των συστημάτων.

Πλέον η TE-1 είναι μια ολοκληρωμένη μοτοσικλέτα η οποία παραδόθηκε στο τμήμα δοκιμών της Triumph για να βγει στο… δρόμο. Οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών της μοτοσικλέτας σε δρόμο και πίστα προκειμένου να ρυθμίσουν την απόκριση στο γκάζι, την οδηγησιμότητα και τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας σε πραγματικές συνθήκες. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Triumph είναι πολύ πιθανό να το δούμε στην τελική του μορφή στο 4ο τρίμηνο του 2022.

Βίντεο παρουσίασης του TE-1.

 

Το εμπρός μέρος διατηρεί τη δομή των Speed Triple και Street Triple της Triumph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους φως από τη συνεργασία Triumph-Bajaj

Ώρα για… τσάι με το Triumph Speed Triple 1200RS

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης