Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις όταν ανοίγεις την ιστοσελίδα της SYM στο μοντέλο Jet X 125 είναι το logo του μοντέλου το οποίο είναι “Η απογείωση της SYM”. Μόλις ρίξεις μια καλύτερη ματιά στο scooter της φίρμας παθαίνεις μια σύγχυση καθώς δεν είσαι σίγουρος αν μπήκες σε λάθος ιστοσελίδα αφού αυτό το SYM δε μοιάζει με κανένα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και για να μπούμε άμεσα στο δια ταύτα, αυτό είναι ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του νέου Jet X 125, η Η ώριμη προσέγγιση της SYM στο Jet X μας χάρισε ένα εξαιρετικό scooterεμφάνιση. Η αύρα ανανέωσης που περιβάλει το νέο scooter της SYM είναι έντονη και από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Βασικό του στοιχείο είναι οι έντονες γωνίες και η επιθετική μάσκα με τα φωτιστικά σώματα LED να ξεχωρίζουν στο εμπρός μέρος. Η ζελατίνα εμπρός καλύπτει με απαλό τρόπο τη μάσκα του scooter, ενώ το φινίρισμα σε όλα τα σημεία είναι σε καλό επίπεδο. Ξεχωριστή είναι η αισθητική στο πίσω φωτιστικό σώμα το οποίο διαθέτει 3D Light Bar μέσα σε ένα ελαφρώς φιμέ κρύσταλλο.

Ακόμα και όταν βρεθείς στη σέλα του Jet X το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπροστά σου είναι το όμορφο ψηφιακό όργανο πληροφοριών. Η LCD έγχρωμη οθόνη έχει αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη ο οποίος δε θα δυσκολευτεί να βρει ότι θέλει άμεσα.

Ευρύχωρο scooter με πολύ αιχμηρό και ποιοτικό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γλυκός κινητήρας με αποτελεσματική απόδοση

Το δεύτερο δυνατό σημείο του νέου Jet X 125 είναι ο κινητήρας του. Το μηχανικό σύνολο είναι μονοκύλινδρο, Ο νέος ψεκασμός της Continental προσφέρει οικονομία και ομαλή απόδοσηυδρόψυκτο 125 κ.εκ. με την απόδοση να είναι στους 12,6 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. ενώ η ροπή είναι στα 11,5 Nm στις 6.500 σ.α.λ. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ψεκασμός της Continental, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Η απόδοση του κινητήρα είναι πολύ ευχάριστη καθώς σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού έχεις αρκετή δύναμη να ξεγλιστρήσεις από όποια κατάσταση κίνησης εντός πόλης. Σου αποπνέει μια ηρεμία, μια ποιότητα την οποία αντιλαμβάνεσαι σε κάθε μετακίνησή σου.

Ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο όπου βρέθηκα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο κινητήρας ήταν υποδειγματικός και μπορούσε να κινήσει το Jet X με ταχύτητες 110-115Km/h με χαρακτηριστική άνεση. Στην πόλη πάντως η ζωντάνια του στις ταχύτητες 30-80 Km/h σε κρατάει σε εγρήγορση και σε βοηθάει να βγάλεις ξεκούραστα πολλά χιλιόμετρα.

Η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή και κυμαίνεται κοντά στα 3 λίτρα/100Km.

Ευέλικτο και σωστά ισορροπημένο

Στο δρόμο το δυνατό σημείο του Jet X είναι η ευκολία με την οποία αντιμετωπίζει την κίνηση στην πόλη. Οι Με ρύθμιση προφόρτισης οι δύο αναρτήσεις πίσωαναρτήσεις προσφέρουν άνεση και καλό επίπεδο πρόσφυσης με τους τροχούς των 14 ιντσών να δίνουν την ευελιξία που απαιτείται στις αστικές μετακινήσεις. Στις στροφές γέρνει με χαρακτηριστική ευκολία χάρη και στο χαμηλό του βάρος που είναι 140 κιλά και δεν ανησυχεί τον αναβάτη με χαζοκουνήματα, ενώ τα δυνατά φρένα είναι πάντα ένας σημαντικός σύμμαχος του αναβάτη στην πόλη. Η αίσθηση στις μανέτες είναι ικανοποιητική με τον εμπρός δίσκο των 260mm και τον πίσω δίσκο των 220mm να δουλεύουν εξαιρετικά ακόμα και σε δύσκολα φρεναρίσματα.Το ABS της Continental δε χρειάστηκε σχεδόν ποτέ να επέμβει κάτι που δείχνει ότι η ισορροπία του scooter είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

LCD έγχρωμη οθόνη με σύγχρονο σχεδιασμό και εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες.

Σύστημα χωρίς κλειδί με συναγερμό παρακαλώ!

Εκείνο που μου έκανε τη ζωή εύκολη με το Jet X 125 είναι το έξυπνο σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί το οποίοΟ χώρος για τα πόδια είναι ευρύχωρος, ιδιαίτερα στην κίνηση εμπρός/πίσω δε λειτουργεί ακριβώς με τον παραδοσιακό τρόπο καθώς διαθέτει και σύστημα συναγερμού προσαρμοσμένο πάνω του. Πατώντας το κουμπί στο “κλειδί – μπρελόκ” ο κεντρικός διακόπτης ενεργοποιείται και ξεκλειδώνει για να μπορείς να εκκινήσεις το scooter ή να ανοίξεις τη σέλα. Όταν γυρίσεις τον διακόπτη στο κλείδωμα άμεσα ενεργοποιείται ο συναγερμός και ο διακόπτης δεν μπορεί πλέον να κινηθεί. Στην πράξη και στην καθημερινότητα το σύστημα είναι πολύ χρήσιμο καθώς εκτός από την ευκολία προσφέρει και ασφάλεια.

Στον εξοπλισμό, το εμπρός ντουλαπάκι διαθέτει USB θύρα για φόρτιση του smartphone και αναδιπλούμενα μαρσπιέ αλουμινίου, ενώ ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος.

Αποτελεσματικό και ξεχωριστό αποτελεί την ήρεμη δύναμη της SYM.

Θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στους αντιπάλους

Η συμβίωση με το SYM Jet X 125 ήταν κάτι παραπάνω από θετική καθώς το 125άρι scooter ξεπερνάει τις Level Up για την SYM με το Jet X 125προσδοκίες σου από την πρώτη στιγμή που το κοιτάξεις. Με δυνατά του σημεία την ξεχωριστή εμφάνιση και τον αποτελεσματικό κινητήρα είναι απόλυτα έτοιμο να παλέψει στην κατηγορία των μικρών ποιοτικών scooter και να κοιτάξει στα ίσια τον ανταγωνισμό.

Είναι ένα από τα scooter που σε πείθουν ότι η SYM ανεβαίνει ακόμα ένα επίπεδο σε ποιότητα, απόδοση και εμφάνιση.

ΤΙΜΗ: 2.895€

Όλα τα στοιχεία του SYM Jet X 125 ΕΔΩ

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Jet X 125.

Ημιδιαφανές κρύσταλλο με LED μπάρα.

Πολύ δυνατά και αποτελεσματικά φωτιστικά σώματα εμπρός.

Όπως και αν το κοιτάξεις το νέο Jet X μοιάζει να είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό από την γκάμα της SYM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαθιά υπόκλιση στο ολοκληρωμένο Maxsym 400i της SYM

Το νέο SYM Cruisym α 300 έρχεται με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Καινούριο, πιο δυνατό SYM VF125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης