Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι Ιάπωνες της Suzuki έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύουν πάνω σε αρκετά νέα μοντέλα προκειμένουΗ Suzuki έχει βάλει πλώρη να παρουσιάσει τη δική της ηλεκτρική λύση στην αστική μετακίνηση. να βγουν ξανά στην πρώτη γραμμή της αγοράς. Ένα από αυτά είναι το ηλεκτρικό scooter που έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν και το οποίο διαθέτει σημαντικές καινοτομίες που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής να εφαρμόζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα σχέδια φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα σπορ scooter το οποίο κινείται στα χνάρια της σειράς Burgman της Suzuki. Στο κομμάτι του κινητήρα έχουν γίνει καινοτόμες διατάξεις με το σύστημα να έχει τοποθετηθεί στο ψαλίδι του scooter. Η μετάδοση, λοιπόν, έρχεται άμεσα και χωροταξικά το κέρδος είναι μεγάλο για το υπόλοιπο μοντέλο.

Στο σχέδιο φαίνεται το σύστημα υγρόψυξης στις μπαταρίες.

Είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να ανήκει στην οικογένεια Burgman

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από το κάθισμα του αναβάτη και από τα σχέδια φαίνεται πως Η ψύξη στις μπαταρίες μάς κάνει να περιμένουμε αρκετά μεγάλη ισχύ από τον κινητήρα.διαθέτουν ένα σύστημα ψύξης με υγρό. Το κέρδος είναι πάλι ο αποθηκευτικός χώρος ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος για ηλεκτρικό scooter, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις μπαταρίες να είναι μεγαλύτερες με αυξημένη αυτονομία.

Το νέο scooter της Suzuki, αν βρει τον δρόμο για την παραγωγή, θα προστεθεί στις εξαιρετικές λύσεις που ήδη έχουμε συναντήσει από μεγάλα εργοστάσια. Η BMW μάς παρουσίασε το CE-04, η Honda αρχίζει και κάνει βήματα μπροστά με το U-Go, ενώ η Piaggio έχει έτοιμο το One. Περιμένουμε και άλλα εργοστάσια να «πατήσουν γκάζι» προς την ηλεκτροκίνηση και η Suzuki φαίνεται πως σύντομα θα μας δείξει το δικό της μελλοντικό μοντέλο.

Η πιο αντιπροσωπευτική κατασκοπευτική εικόνα μάς έρχεται από την Ινδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα χρώματα για το GSX-R1000 της Suzuki

Θα δούμε τον αντίπαλο των Aprilia RS660 και Yamaha R7 από τη Suzuki;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης