Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όλοι θα θυμάστε την τραγωδία που ζήσαμε στη Γερμανία τον περασμένο Ιούλιο με τις φονικές πλημμύρες. Το σύστημα ESA στις αναρτήσεις της BMW τοποθετήθηκε πρώτη φορά στο R1200GSΠάρα πολλοί άνθρωποι (141) έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Bad Neuenahr-Ahrweiler στη δυτική πλευρά της χώρας, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από αυτά τα εργοστάσια που δέχτηκαν πολύ σημαντικό πλήγμα ήταν η ZF, η επιχείρηση που κατασκευάζει χειροποίητες αναρτήσεις και λογισμικό για λογαριασμό της BMW Motorrad. Πιο συγκεκριμένα η ZF έχει αναλάβει την παραγωγή των ηλεκτρονικών συστημάτων ESA της BMW όπως και το ηλεκτρονικό σύστημα βαλβίδας απόσβεσης στις αναρτήσεις.

Στα περισσότερα πλέον μοντέλα της BMW χρησιμοποιούν το κορυφαίο σύστημα ESA της ZF.

Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει σε πλήρη παραγωγή το εργοστάσιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ESA ηλεκτρονικών αναρτήσεων της BMW είναι από τα πιο σημαντικά πακέτα εξοπλισμού στις Οι αρχές στη Γερμανία έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις πλημμύρεςμοτοσικλέτες της γερμανικής φίρμας και σίγουρα η καθυστέρηση στην παραγωγή έχει επηρεάσει σημαντικά το εργοστάσιο. Στην ZF εργάζονταν 280 άνθρωποι και ένα μεγάλο κομμάτι της κατασκευής γινόταν στο χέρι και όχι με μηχανήματα.

Οι πηγές στη Γερμανία αναφέρουν πως το εργοστάσιο έχει ξεκινήσει ξανά την παραγωγή ωστόσο θα χρειαστεί αρκετούς μήνες μέχρι να φτάσει τα επίπεδα παραγωγής πριν από τις φονικές πλημμύρες.

Η παραγωγή έχει ξεκινήσει και πάλι στο εργοστάσιο της ZF και αναμένεται στους επόμενους μήνες να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW παρουσίασε υβριδική μοτοσικλέτα-ποδήλατο στο Μόναχο

Ετοιμάζει αντίπαλο του Honda XADV η BMW;

Η BMW κάνει στροφή στους νέους αναβάτες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης