Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Valentino Rossi τα τελευταία χρόνια διοργανώνει στο Ράντζο του στην Tavullia έναν ξεχωριστό αγώνα με Το έπαθλο για τους νικητές είναι μια σειρά από λουκάνικα!πολύ εκλεκτούς καλεσμένους. Ο Ιταλός, ο οποίος αποφάσισε να κρεμάσει τα αγωνιστικά του γάντια στο τέλος του 2021 στο MotoGP, διοργάνωσε με την ομάδα SKY Racing Team τον 7ο αγώνα 100Km Dei Campioni και κατάφερε να κερδίσει παρέα με τον αδερφό του Luca Marini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μορφή του αγώνα έχει χαρακτήρα αντοχής και κάθε ομάδα αποτελείται από δύο αναβάτες. Η κλειστή, χωμάτινη πίστα έχει την φιλοσοφία dirt track και οι ομάδες πρέπει να συμπληρώσουν 100 χιλιόμετρα με τον καλύτερο δυνατό χρόνο για να κερδίσουν. Το 2021 η νίκη πήγε στους Valentino Rossi και Luca Marini οι οποίοι οδήγησαν μια ειδικά διαμορφωμένη Yamaha.

Δυνατό το δίδυμο των Rossi/Marini κέρδισαν τον αγώνα!

Μεγάλα αστέρια των δύο τροχών στο Ράντζο του Rossi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετοχές του 100Km Dei Campioni φέτος ήταν εντυπωσιακές με 42 ομάδες να παίρνουν μέρος. Τα μεγάλα ονόματα δεν έλειψαν από τη διοργάνωση καθώς στην πίστα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP Jorge Lorenzo, ο Alex Rins αναβάτης της Suzuki MotoGP, ο Maverick Vinales αναβάτης της Aprilia MotoGP, ο Iker Lecuona, αναβάτης της KTM στο MotoGP και ο Chaz Davies, αναβάτης της Ducati στο WSBK.

Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Stefano Manzi και Elia Bartolini, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Mattia Pasini και Lorenzo Baldassarri. Η ομάδα των Lorenzo και Foggia τερμάτισε στην 10η θέση, ενώ η ομάδα των Lecuona-Vinales τερμάτισε στην 13η θέση. Στην πίστα βρέθηκε και ο θρύλος του αμερικανικού Supercross, Jeremy McGrath ο οποίος τερμάτισε στην 18η θέση.

Βίντεο με την απονομή των νικητών.

 

Βίντεο με on board πλάνα από τον Luca Marini.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha κατασκεύασε και χάρισε στον Valentino Rossi μια ιδιαίτερη YZF-R1

Τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Fabio Quartararo;

Εντυπωσιακή παρουσία του Περιστερά στο Winter Cup στην Ιταλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης