Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης στους δύο τροχούς είναι πλέον προ των πυλών, κάτι που διαπιστώσαμε Έξυπνες, ηλεκτρικές λύσεις από την Keeway για τις αστικές μετακινήσεις.περίτρανα και στην έκθεση EICMA 2021 στο Μιλάνο. Πολλές εταιρείες, μικρές και μεγάλες, είχαν να επιδείξουν κάτι νέο σε αυτόν τον τομέα ο οποίος όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τρανό παράδειγμα είναι η Keeway, η κινεζική φίρμα του κολοσσού QianJiang Motor η οποία κάτω από την ομπρέλα του έχει και την ιταλική Benelli. Η Keeway στην EICMA παρουσίασε μια νέα μάρκα η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά scooter αστικής μετακίνησης. Πρόκειται για την E-Zi η οποία στοχεύει τόσο στις αστικές μικρομετακινήσεις όσο και στον επαγγελματικό τομέα.

Το E-Zi Mini είναι το βασικό μοντέλο της μάρκας.

Η E-Zi θα παρέχει και επαγγελματικά scooter για μεταφορές στον αστικό ιστό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η E-Zi έρχεται σε πρώτη φάση με τρία διαφορετικά ηλεκτρικά scooter, το Mini, το Citi και το Plug. Το Mini Το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της Keeway είναι το Blueshark με κινητήρα 3kW και 80Km/h τελική ταχύτητα.είναι το πιο μικρό της νέας οικογένειας με κινητήρα 1kW και μπαταρίες 48V, 20Ah λιθίου. Το βάρος του scooter είναι μόλις 56 κιλά, ενώ έρχεται με δύο επιλογές οδήγησης, Eco και Power με αυτονομία η οποία αγγίζει τα 60 χιλιόμετρα. Το δεύτερο scooter είναι το Plug το οποίο διαθέτει ίδια απόδοση στον ηλεκτροκινητήρα, αλλά έχει μεγαλύτερη μπαταρία στα 30Ah και αυτονομία 80 χιλιόμετρα.

Η πιο premium έκδοση είναι η Citi η οποία διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 1,5kW. Οι επιδόσεις εδώ είναι λίγο καλύτερες από τα άλλα δύο, ενώ η Keeway δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης διπλής μπαταρίας για διπλασιασμό της αυτονομίας. Σε όλα τα μοντέλα έχουμε LED φωτιστικά σώματα, USB θύρα για φόρτιση του smartphone και LCD οθόνη πληροφοριών με πολύ φιλικό σύστημα χειρισμού. Οι τροχοί στο Mini και στο Citi είναι 14 ιντσών, ενώ στο Plug είναι 12 ιντσών. Τα νέα E-Zi scooter της Keeway θα τα βρείτε στην Motoway με τις τιμές να ξεκινούν από τα 1.400€.

Το Citi είναι το premium μοντέλο της E-Zi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή EICMA 2021: Συνέντευξη με τον Δημήτρη Καμπράνη της Benelli

Με Euro5 κινητήρα το cruiser της Keeway

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης