Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η White Motorcycle Concepts είναι μια Βρετανική εταιρεία μηχανολογίας η οποία ασχολείται με ιδιαίτερα Οι δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στους δύο τροχούςσχέδια σε πολλούς τομείς και κυρίως στη μοτοσικλέτα. Το τελευταίο της επίτευγμα είναι μια μοτοσικλέτα, η WMC250EV, ένα ηλεκτρικό μοντέλο με επαναστατικό σχεδιασμό και έμφαση στην αεροδυναμική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της WMC είναι φυσικά να γίνει η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο κάτι που θα τολμήσει να το κάνει όταν τελειώσει τις δοκιμές της. Η 250EV είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα σύστημα μπαταριών στο κέντρο της μοτοσικλέτας που δίνουν κίνηση και στους δύο τροχούς. Νούμερα ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο μπορούμε να φανταστούμε ότι θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο.

Η αεροδυναμική σήραγγα βοηθάει πολύ στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

Το κουστούμι και η σήραγγα είναι από ανθρακονήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που η WMC ξεχωρίζει είναι ο αεροδυναμικός σχεδιασμός της. Οι καλυμμένοι τροχοί, το φαρδύ πίσω Στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στη Βολιβία το 2022μέρος και η αιχμηρή μάσκα εμπρός προδικάζουν για κάτι πολύ αεροδυναμικό, αλλά η τρύπα που διατρέχει τη μοτοσικλέτα είναι εκείνη που ξεχωρίζει.

Μια σήραγγα η οποία ξεκινάει από εμπρός και τελειώνει πίσω, ανάμεσα στον αναβάτη και τον κινητήρα, δημιουργεί σημαντική κάθετη δύναμη. Μάλιστα οι άνθρωποι του project αναφέρουν πως μπορεί να δημιουργήσει 500 κιλά κάθετης δύναμης το σύστημα με το 70% της ισχύς του ηλεκτροκινητήρα. Η μοτοσικλέτα ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανακοινωθεί το πρόγραμμα δοκιμών της.

Η παρουσίαση της WMC 250EV.

 

Ακόμα και οι αναρτήσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για το 250EV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώην αφεντικό της MV Agusta μπαίνει στα ηλεκτρικά ποδήλατα

Μέσα στο 2021 το πρώτο μοντέλο της LiveWire by Harley Davidson

Κάλεσμα της Moto3 στους νικητές του MotoStudent

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης