Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Carlo Ubbiati ήταν ένας από τους πρώτους παγκόσμιους πρωταθλητές του MotoGP πίσω στη δεκαετία Η FB Mondial έχει έδρα το Μιλάνο και ιδρύθηκε το 1929.του 1950. Ο Ιταλός αναβάτης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι σε ηλικία 90 ετών, είχε συνδέσει το όνομά το με την MV Agusta με την οποία πήρε 8 τίτλους στα GP125 και GP250, ωστόσο ο πρώτος του τίτλος ήρθε με μια άλλη εικονική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ubbiati το 1951 κατάκτησε τον τίτλο στα GP125 με μια μοτοσικλέτα της FB Mondial και έμεινε στην ιστορία με το ψευδώνυμο “Αλεπού”. Πλέον, η αναγεννημένη FB Mondial αποφάσισε να τιμήσει τον κορυφαίο Ιταλό αναβάτη βγάζοντας στην παραγωγή μια ειδική έκδοση του HPS 125.

Το ήδη πανέμορφο Mondial HPS 125 γίνεται ακόμα πιο θελκτικό στην έκδοση Ubbiati.

Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός της HPS είναι της Dell’ Orto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρετρό μοντέλο της ιταλικής φίρμας HPS 125 για τις ανάγκες της ειδικής έκδοσης έχει βαφτεί στο Η Mondial έχει κατακτήσει 4 τίτλους κατασκευαστών GP125 και έναν GP250.ασημί/μπλε της αρχικής μοτοσικλέτας. Στο πλαϊνό φέρινγκ υπάρχει το νούμερο 9 που αναφέρεται στους τίτλους του αναβάτη, ενώ το τιμόνι είναι μεγαλύτερο και πιο φαρδύ. Στον κινητήρα, το HPS 125 Ubbiati είναι εξοπλισμένο με ένα υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο μηχανικό σύνολο 125 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 13,5 ίππους και περνάει τις προδιαγραφές Euro5.

Στις αναρτήσεις η Mondial έχει τοποθετήσει ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω τοποθετημένο στη μία πλευρά του ψαλιδιού και όχι κεντρικά όπως έχουμε συνηθίσει. Τα φρένα έχουν ακτινικές δαγκάνες με δίσκους κυματιστούς, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED. Η τιμή της μοτοσικλέτας στην Ιταλία είναι 4.465€.

To νούμερο 77 ήταν το αγαπημένο του Carlo Ubbiati.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Hipster από την Mondial

Δυνατά μπαίνει στο 2021 η Benelli

Fantic Caballero Scrambler 500 Deluxe: Εμπλουτισμός γκάμας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης