Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το 2021 είναι η χρονιά στην οποία η Michelin έχει δεχτεί τα περισσότερα παράπονα από τους αναβάτες και Μέχρι το 2026 τα ελαστικά της Michelin θα βρίσκονται στο MotoGPτις ομάδες MotoGP. Έχουμε παρατηρήσει σε πολλούς αγώνες περίεργη απόδοση από τα ελαστικά και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις να διακυβεύονται νίκες και καλά αποτελέσματα από τη μέτρια απόδοση των ελαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη σχέση της Michelin με την Dorna αφού οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους. Η Michelin λοιπόν θα παραμείνει ως επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για ακόμα πέντε χρόνια.

Ο Carmelo Ezpeleta της Dorna με τον CEO της Michelin Florent Ménégaux.

Η Michelin δίνει ελαστικά στο MotoGP και η Dunlop σε Moto2/Moto3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που πετύχαμε από τότε που επέστρεψε η Michelin στο Η “φυσιολογική” συμπεριφορά των ελαστικών της γαλλικής φίρμας έχει βελτιώσει το θέαμα στους αγώνεςMotoGP”, ανάφερε ο CEO της Michelin Florent Menegaux. “Το να είσαι συνεργάτης του MotoGP είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξεις το κοινό τη φίρμα σου, τα ελαστικά σου και τις καινοτομίες σου”.

Παρά πάντως τα παράπονα που υπάρχουν από αναβάτες και ομάδες για μερικά “ελαττωματικά” ελαστικά, η Michelin έχει βοηθήσει αρκετά ώστε το θέαμα στο MotoGP να ανέβει κατακόρυφα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2016 και έπειτα έχουμε δει πολλές μάχες στην πίστα, συναρπαστικούς αγώνες και σχεδόν όλα τα εργοστάσια να βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Καλό πάντως είναι το θέαμα και φυσικά θέλουμε να βλέπουμε συναρπαστικούς αγώνες, αλλά η ασφάλεια πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων.

Οι αγώνες πάντως έχουν γίνει πιο θεαματικοί με πολλές μάχες μεταξύ όλων των εργοστασίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Αραγονίας: Άξια νίκη για τον Bagnaia έπειτα από τρομερή μάχη με τον Marquez

Ο Valentino Rossi ετοιμάζει το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης