Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Λίγες είναι πλέον οι εταιρείες οι οποίες επιμένουν στη χρήση των τετρακύλινδρων κινητήρων σε σειρά. Μία Μικρό σε διαστάσεις, ελαφρύ και σίγουρα με πολύ εθιστικό ήχο αναμένεται το Z250.από αυτές είναι η Kawasaki η οποία στηρίζει τη συγκεκριμένη δομή κινητήρων με μοντέλα όπως το Z900, το Ninja H2, το Versys 1000, ενώ δείχνει να μην εγκαταλείπει και τις μικρές μοτοσυκλέτες με αυτού του είδους τα μηχανικά σύνολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Kawasaki ετοιμάζει ένα νέο Z στα 250 κ.εκ. με τετρακύλινδρο κινητήρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει πλέον μικρές μοτοσυκλέτες με τέτοια μοτέρ, καθώς έχουν στραφεί είτε σε μονοκύλινδρα σύνολα, είτε σε δικύλινδρα σύνολα. Αν όντως ισχύουν οι φήμες τότε θα έχουμε ένα σπορ γυμνό μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο εκρηκτικό Ninja ZX-25R που κυκλοφόρησε το 2021 στην Ιαπωνία.

Πλαίσιο σωληνωτό, ποιοτικά περιφερειακά και τετρακύλινδρος κινητήρας!

Φανταστείτε τον ήχο στις 17.000 σ.α.λ.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο supersport μοντέλο η Kawasaki έβαλε όλη της την τέχνη καθώς το τετρακύλινδρο σύνολο των 249 κ.εκ. Η Kawasaki φημολογείται πως θα φέρει και ένα καινούριο Z400 με τετρακύλινδρο κινητήρα!γύριζε στις 17.500 σ.α.λ. με απόδοση στους 43,5 ίππους! Στην περίπτωση του Z δύσκολα να δούμε τέτοιες επιδόσεις, ωστόσο επιδόσεις της τάξης των 30-35 ίππων και περιστροφή κοντά στις 13.000 σ.α.λ. είναι εφικτά. Εκτός από τον κινητήρα η μοτοσυκλέτα θα συνοδεύεται με ποιοτικά περιφερειακά όπως σύγχρονες αναρτήσεις και φρένα.

Η Kawasaki έχει στραφεί επίσης στην ηλεκτροκίνηση έχοντας ήδη παρουσιάσει το πλάνο της για μια υβριδική και μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Μάλιστα η αποκάλυψη των δύο νέων μοντέλων είναι πολύ πιθανό να γίνει μέσα στο 2022, ιδιαίτερα για το υβριδικό μοντέλο το οποίο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Βίντεο με το εκρηκτικό ZX-25R στην πίστα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία σημαντικά μοντέλα περιμένουμε από την Kawasaki στην EICMA 2021

Το 2022 η Kawasaki γιορτάζει τα 50 χρόνια των μοντέλων Z

Με ρετρό αισθητική και σύγχρονη τεχνολογία έφτασε το Kawasaki Z650RS

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης