Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στα μέσα Νοεμβρίου είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση και απόφαση από ιαπωνικούς κολοσσούς της Οι Ιάπωνες βλέπουν το υδρογόνο ως βιώσιμη λύση στις μετακινήσεις του μέλλοντος.αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας. Οι Kawasaki, Yamaha, Subaru, Toyota και Mazda συμφώνησαν να δουλέψουν σε κοινή βάση προκειμένου να πετύχουν το στόχο του μηδενισμού των εκπομπών άνθρακα τόσο στο κομμάτι της παραγωγής, αλλά κυρίως στο κομμάτι της απόδοσης των προϊόντων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικότερο στοιχείο ίσως είναι ότι οι τεράστιες αυτές εταιρείες δεν μιλάνε αποκλειστικά για ηλεκτροκίνηση, αλλά κοιτάζουν θερμά τη συνέχιση της χρήσης κινητήρων εσωτερικής καύσης με τη βοήθεια μιας νέας γενιάς καυσίμων με μηδενικό αποτύπωμα CO2. Ήδη οι Kawasaki και Toyota πειραματίζονται έντονα στη χρήση υδρογόνου σε μοντέλα τους προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν αν η συγκεκριμένη λύση είναι εφικτή και βιώσιμη στο άμεσο μέλλον.

Το πειραματικό μοντέλο υδρογόνου της Kawasaki βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Στο παιχνίδι θα μπουν και οι Honda, Suzuki!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, η χρήση υδρογόνου ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, ωστόσο δεν είναι ανέφικτο. Απαιτούνται Πιστεύουν στους θερμικούς κινητήρες τα μεγάλα εργοστάσια της Ιαπωνίας.ωστόσο πολλά βήματα να γίνουν προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο οι μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν σε ευρεία κλίμακα αυτό το πράσινο καύσιμο. Ήδη οι Subaru, η Toyota και η Mazda δουλεύουν πάνω σε κινητήρες υδρογόνου με θετικά αποτελέσματα, ενώ οι Kawasaki και η Yamaha θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι στα δίτροχα μοντέλα τους.

Σημαντικό επίσης στην ανακοίνωση είναι η αναφορά στο γεγονός ότι τα βήματα των Kawasaki και Yamaha θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο ιαπωνικά εργοστάσια της Honda και της Suzuki. Τα τέσσερα εργοστάσια, μαζί με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν λύσεις μηδενικών ρύπων στους θερμικούς κινητήρες. Θα δημιουργήσουν ένα κοινό πλαίσιο εργασιών το οποίο θα ξεκαθαρίζει τους τομείς της συνεργασίας στην έρευνα.

Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση των ιαπωνικών εργοστασίων η οποία διαχωρίζει σε μεγάλο βαθμό τη θέση τους από τον βίαιο εξηλεκτρισμό που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Toyota Mirai είναι το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο πειραματίζεται η ιαπωνική φίρμα για το υδρογόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το Yamaha Tenere κάνει εύκολα το Ράλλυ Dakar!

Το όνειρο της Segway για μοτοσικλέτα υδρογόνου παίρνει σάρκα και οστά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης