Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια της Kawasaki και ετοιμάζεται να κατασκευάσει έναν κινητήρα οΣτόχος είναι το εξαιρετικό Africa να κοντράρει τα BMW R1250GS και KTM 1290.οποίος να είναι εξοπλισμένος με υπερτροφοδότη. Σε σχέδια που κατατέθηκαν από την ιαπωνική φίρμα, εμφανίζεται ένας δικύλινδρος κινητήρας σε σειρά, ο οποίος με την ίδια τεχνική του H2 χρησιμοποιεί τούρμπο στην τροφοδοσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος των 1.084 κ.εκ. που έχει τοποθετηθεί στο Africa Twin και στην παρούσα του μορφή αποδίδει περίπου 100 ίππους. Στα σχέδια φαίνεται το τούρμπο να έχει τοποθετηθεί πάνω από το κιβώτιο ταχυτήτων και χρησιμοποιεί δύο ψεκαστήρες για κάθε κύλινδρο. Το σύστημα είναι πολύ μικρό και συμπαγές με αποτέλεσμα να περνάει σχεδόν απαρατήρητο.

Το σχέδιο της πατέντας της Honda στον δικύλινδρο κινητήρα του Africa.

Ίσως ετοιμάζεται και για μικρότερους κινητήρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συγκεκριμένη διάταξη η Honda κερδίζει πολλά όσον αφορά την απόδοση του κινητήρα. Στις μεσαίες Δεν αποκλείεται να το δούμε και σε μικρότερους κινητήρες.και τις υψηλές στροφές κερδίζει ισχύ και ροπή, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει για να αποκτήσει περισσότερο τουριστικό χαρακτήρα η μοτοσικλέτα, χωρίς να χάνει την εκτός δρόμου ικανότητά της ή να ανεβάζει πολύ το βάρος της.

Με τις έντονες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει από την έναρξη της χρονιάς, δεν αποκλείεται να έχουμε και την αναβίωση του Transalp από τη Honda. Στην EICMA του 2021, λοιπόν, μπορεί να δούμε και τη συγκεκριμένη διάταξη με τον υπερτροφοδότη να εφαρμόζεται και στο Transalp, το οποίο έρχεται να κοντράρει το Tenere 700 με κινητήρα περίπου 850 κ.εκ.

Το Transalp όπως το έχουν φανταστεί οι φανατικοί του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θρυλικό Honda Monkey επιστρέφει στην Ευρώπη

Το Honda Forza 750 είναι ο… Mikado των scooter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης