Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το περίπτερο της Honda στην φετινή EICMA μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ως… πλατεία. Ήταν με διαφοράΣε 3D σχέδιο παρουσίασε η Honda το νέο Hornet στην EICMA. το μεγαλύτερο την έκθεσης με πολλά νέα μοντέλα, διάφορα events και φυσικά καινοτομίες της ιαπωνικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πράγματα που είχε ετοιμάσει η Honda στο Μιλάνο ήταν η παρουσίαση ενός νέου σχεδίου για το διάσημο μοντέλο Hornet. Οι Ιάπωνες σε ειδική θέση στο περίπτερο παρουσίασαν σε ολόγραμμα με τρισδιάστατους προβολείς το σχέδιο του νέου μοντέλου το οποίο κουβαλάει ιδιαίτερη ιστορία στις πλάτες του.

Ένα από τα πρώτα Hornet 600 του 1998.

Φουτουριστικός σχεδιασμός με σπορ αισθητική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του νέου Hornet είναι αδιαμφισβήτητα φουτουριστικός και ξεχωρίζει από τη ρετρό γενιά των CB Μυστήριο παραμένει ο κινητήρας του νέου Hornet ο οποίος μάλλον θα είναι δικύλινδρος.που μας έχει συνηθίσει η Honda τα τελευταία χρόνια. Τόσο το εμπρός μέρος όσο και το πίσω της μοτοσυκλέτας είναι αιχμηρά και πολύ αθλητικά δίνοντας έμφαση στις επιδόσεις και στη σπορ οδήγηση. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει γνωστά για το νέο Hornet, ωστόσο μπορούμε να εικάσουμε ότι θα είναι μεσαίου κυβισμού, ίσως με δικύλινδρο κινητήρα κοντά στα 800 κ.εκ.

Το Hornet πάντως είναι ένα από τα θρυλικά μοντέλα της Honda και από το 1996 που βγήκε στην παραγωγή έχει κερδίζει τις καρδιές πολλών μοτοσυκλετιστών. Ξεκίνησε ως μοτοσικλέτα 250 κ.εκ. και έπειτα μεγάλωσε φτάνοντας τα 600 κ.εκ. όπου και ήρθε τελικά στην Ευρώπη το 1998. Το γυμνό μοντέλο ήταν πάντα φιλικό στην οδήγηση, καλά στημένο και με αρκετά σπορ στοιχεία χαρίζοντας στον αναβάτη μια συνολική οδηγική ευχαρίστηση. Η μοτοσυκλέτα βγήκε και σε έκδοση με 900 κ.εκ. ενώ το 2007 η Honda άλλαξε ριζικά τον σχεδιασμό του. Η τελευταία φορά που βγήκε το Hornet στην παραγωγή ήταν το 2014.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου Honda Hornet.

 

Το μεγαλύτερο facelift έγινε το 2007 από τη Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια Honda που δεν πέφτει ποτέ!

Ξεχειλίζει από ποιότητα το νέο Honda ADV 350

Αποστολή EICMA 2021: Το καινούριο ADV 350 στο περίπτερο της Honda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης