Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Harley Davidson δέχτηκε σημαντικά χτυπήματα τα προηγούμενα χρόνια πληρώνοντας κυρίως τις λάθος επιλογές της (ηλεκτροκίνηση, αλλαγές στη φιλοσοφία της γκάμας κλπ). Τα πράγματα ωστόσο δείχνουν να μπαίνουν ξανά στο σωστό δρόμο με τον επικεφαλής της εταιρείας Jochen Zeitz να παίρνει σκληρές, αλλά σωστές αποφάσεις για το μέλλον της φίρμας από το Μιλγουόκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2022 η Harley Davidson δυναμώνει την γκάμα της και επιστρέφει στις custom ρίζες της με τρία νέα μοντέλα. Πρόκειται για τα Low Rider S και ST, Road Glide ST και Street Glide ST τα οποία έρχονται να αποδείξουν ότι η αμερικανική μάρκα έχει μπει ξανά στον παραδοσιακό δρόμο των μοναδικών της cruiser μοτοσικλετών.

Με καλύτερη κάλυψη για πιο άνετα χιλιόμετρα έρχεται το Low Rider ST.

Με βαριά κληρονομιά έρχεται το Low Rider

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση των Low Rider S και ST η μοτοσικλέτα είναι επηρεασμένη από τις μοτοσικλέτες της H Low Rider S είναι ωδή στις custom μοτοσικλέτες του παρελθόντος της Harley Davidson.Καλιφόρνια όπως τα FXR και FXRT. Διατηρούν τον χαρακτήρα δρόμου του προηγούμενου Low Rider, αλλά διαθέτουν μικρό φέρινγκ εμπρός, βαλίτσες στο πίσω μέρος και τον κινητήρα 117 Milwaukee-Eight της Harley Davidson ο οποίος αποδίδει ροπή 170Nm! Το σύστημα εξάτμισης είναι καινούριο, οι αναρτήσεις έχουν νέα ρύθμιση, ενώ έχει αλλάξει και το σημείο τοποθέτησης των οργάνων.

Τα Road Glide ST και Street Glide ST έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην απόδοση έχοντας δανειστεί τεχνολογία και σχεδιαστικές λύσεις από τις αγωνιστικές bagger. Ο κινητήρας είναι επίσης ο γνωστός 117 για ισχυρές επιδόσεις, ενώ έχει τοποθετηθεί το σύστημα φρένων Reflex-linked σε συνεργασία με την Brembo. Είναι εξοπλισμένες με σύστημα infotainment Box GTS με μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη, ενώ στον σχεδιασμό συναντάμε τα παραδοσιακά φτερά τύπου batwing και αιχμηρή μάσκα εμπρός.

Πολύ δυναμικό το Street Glide ST με έμπνευση από τις αγωνιστικές Bagger.

Το ενδιαφέρον σε όλα τα νέα μοντέλα είναι ότι η Harley Davidson προσφέρει και custom επιλογές που μπορεί επιλέξει ο αγοραστής. Διαφορετικοί χρωματισμοί, χειροποίητα εξαρτήματα, πολυτελές σύστημα ήχου και ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι μερικά από αυτά που μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης για να φέρει στα μέτρα του τη δική του Harley.

Βίντεο παρουσίασης της νέας γκάμας Harley Davidson 2022.

 

Οι Low Rider S και ST γυρίζουν τη Harley στις ρίζες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατηγική συνεργασία Harley Davidson και Kymco στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Ένα Indian Challenger να το πιεις στο ποτήρι

Έγινε το πρώτο βήμα της συνεργασίας Harley Davidson και Hero MotorCorp

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης