Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η εκδήλωση Aprilia Racers Days αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλής γιορτές της ιταλικής φίρμας. Σε Ο Loris Capirossi, επικεφαλής ασφάλειας του MotoGP, οδήγησε τη RS-GPδιάφορες πίστες του κόσμου, στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία μαζεύονται οι πρωταθλητές και οι αγωνιζόμενοι της Aprilia (αλλά και αρκετοί celebrities) για να γιορτάσουν οδηγώντας τις καινούριες μοτοσικλέτες της φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020 και το 2021 η συγκεκριμένη γιορτή ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψει στην κανονικότητα το 2022. Η Aprilia ωστόσο μάζεψε τους πρωταθλητές της στην πίστα του Misano στις 25 Απριλίου για να γιορτάσει, έστω και σε κλειστό κύκλο, την αγωνιστική πορεία του εργοστασίου.

Ο Max Biaggi μαζί με τον Aleix Espargaro στη σέλα θρυλικών μοτοσικλετών.

Την παράσταση έκλεψε η δίχρονη RS250 του Max Biaggi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πίστα βρέθηκαν οι αναβάτες του MotoGP Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori μαζί με την Καλεσμένος ήταν και ο διάσημος DJ Ringo ο οποίος οδήγησε τη RS660 Trophyαγωνιστική RS-GP. Μαζί τους ήταν θρύλοι αναβάτες όπως οι Loris Capirossi, Max Biaggi και Mauel Poggiali οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις νέες Aprilia RSV4, Tuono V4, RS660 και Tuono 660.

Φυσικά, στην πίστα υπήρχαν και πολλές ιστορικές μοτοσικλέτες όπως η θρυλική δίχρονη RS250 του Max Biaggi, ενώ στην πίστα οδήγησε και ο πρώην αναβάτης MotoGP Andrea Iannone ο οποίος τιμωρήθηκε πέρυσι από τη WADA για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Δύο ήταν οι μοτοσικλέτες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Η μία ήταν η RS660 Trophy, η αγωνιστική έκδοση της μοτοσικλέτας η οποία θα τρέξει σε ειδικό ενιαίο πρωτάθλημα στην Ιταλία και η δεύτερη η RSV4 X την οποία εξέλιξε η Aprilia μαζί με τον πρωταθλητή της Max Biaggi.

Φυσικά, στην πίστα τιμήθηκε και ο Fausto Gresini ο οποίος έχασε τη ζωή του χτυπημένος από τον Covid-19 πριν από μερικούς μήνες.

Βίντεο παρουσίασης του Aprilia Racers Days

 

Ο Biaggi στη σέλα της εξωτικής Aprilia RSV4 X.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουριστική έκδοση για το Aprilia Tuono V4 του 2021

Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα Aprilia RX 125 και SX 125

Στην πίστα για δοκιμές η νέα Aprilia RSV4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης