Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Από την πρώτη στιγμή που η Ducati μας χάρισε το Multistrada V4 ξεκίνησαν οι ψίθυροι για το επόμενο – Η θέση οδήγησης είναι πιο επιθετική με το τιμόνι πιο στενό και τα μαρσπιέ τοποθετημένα πιο ψηλά και πιο πίσω.αναπόφευκτο – βήμα που ήταν η έκδοση Pikes Peak. Η μάρκα από την Μπολόνια δεν θα μπορούσε να μη συνεχίσει την παράδοση που έχει δημιουργήσει με τη συγκεκριμένη έκδοση στις μοτοσικλέτες τις με αποτέλεσμα για το 2022 να μας εμφανίζει την πολύ εντυπωσιακή έκδοση Pikes Peak του Multistrada V4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρώτη ματιά, τρία είναι τα σημεία τα οποία μπορείς να διακρίνεις στη νέα μοτοσικλέτα. Το πρώτο είναι ο χρωματισμός, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τα αγωνιστικά χρώματα της Ducati στο MotoGP και φυσικά τις προηγούμενες συμμετοχές (πλέον δεν πραγματοποιήσει αγώνας μοτοσικλέτας στην ανάβαση Pikes Peak) των Ιταλών στην περίφημη ανάβαση στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Οι ζάντες αλουμινίου της Marchesini εκτός από όμορφες είναι και εξαιρετικά ελαφριές.

Το βάρος έχει μειωθεί στα 214 κιλά, τέσσερα κιλά ελαφρύτερη από την έκδοση V4S

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι οι τροχοί των 17 ιντσών εμπρός και πίσω με τα ασφάλτινα ελαστικά Στο Multistrada V4 Pikes Peak έχουν τοποθετηθεί τεράστιοι δίσκοι 330mm εμπρός με δαγκάνες της Brembo!που είναι εξοπλισμένη η μοτοσικλέτα και το τρίτο είναι φυσικά το θηριώδες μονόμπρατσο ψαλίδι στο πίσω μέρος. Εκτός από τα εμφανή, η Ducati έχει εξοπλίσει το Multistrada V4 Pikes Peak με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins Smart-EC 2.0, κάτι που δεν είχε κάνει σε καμία έκδοση της μοτοσικλέτας μέχρι τώρα.

Για να τονίσει το αγωνιστικό DNA της μοτοσικλέτας, η Ducati πρόσθεσε στις χαρτογραφήσεις της μοτοσικλέτα την RACE η οποία κάνει πιο αιχμηρή και άμεση την απόκριση στο γκάζι. Και μιας και ασχοληθήκαμε με τον κινητήρα, το μηχανικό σύνολο δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το απλό Multistrada V4. Ο V4 Grandtourismo κινητήρας των 1.158 κ.εκ. αποδίδει 170 ίππους και 125Nm ροπής, είναι εξοπλισμένος με ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Ducati σε ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου της σούζας, ABS στροφής, quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και Adaptive Cruise Control με τεχνολογία ραντάρ.

Το νέο Multistrada V4 Pikes Peak είναι ξεκάθαρα το κορυφαίο Multistrada V4 και όπως είναι λογικό και η τιμή του αναμένεται να είναι υψηλότερη από τα υπόλοιπα.

Το 3ο επεισόδιο Ducati World Premiere 2022 με το Mulritrada V4 Pikes Peak.

 

Το Pikes Peak με τις αναρτήσεις τις Ohlins θα μετατρέπεται σε όπλο στις στροφές και την πίστα.

Τον σχεδιασμό της νέας Pikes Peak ανέλαβε ο διάσημος σχεδιαστής Aldo Drudi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ducati ξεπέρασε τις πωλήσεις του 2020 στο πρώτο 9μηνο του 2021

MotoGP Ιταλίας: Ο Bagnaia στην pole position, στην 15η θέση ο Quartararo!

Η Ducati παρουσίασε δύο νέα Scrambler για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης