Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές στο Misano με την ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα. Ο Michele Pirro μαζί Σίγουρα η Ducati θα χρησιμοποιήσει τεχνογνωσία της Audi στην αγωνιστική της V21L.με την ομάδα δοκιμών έκαναν τα πρώτα χιλιόμετρα με την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα η οποία αναμένεται το 2023 να γίνει το επίσημο ηλεκτρικό μοντέλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ducati πριν από μερικούς μήνες συμφώνησε με την Dorna και την FIM να αναλάβει την κατασκευή και εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του πρωταθλήματος MotoE. Η Energica στο τέλος του 2022 θα δώσει τη σκυτάλη στην Ducati και οι Ιταλοί ήδη έχουν βάλει τα δυνατά τους να παρουσιάσουν κάτι το πολύ ξεχωριστό. Στην πίστα του Misano λοιπόν βρέθηκε ο Michele Pirro με το ηλεκτρικό πρωτότυπο των Ιταλών V21L για τις πρώτες δοκιμές της μοτοσυκλέτας. Για την κατασκευή του συστάθηκε μια ειδική ομάδα στο εργοστάσιο του Borgo Panigale υπό το βλέμμα φυσικά του Διευθυντή του Ducati Corse, Gigi Dall’Igna.

Σε χρόνο ρεκόρ η Ducati ετοίμασε την ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα.

Στις δοκιμές η V21L παρουσιάστηκε με 30% μειωμένη ισχύ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο σύμφωνα με τα λεγόμενα τουΜεγάλη ευκαιρία για την Ducati να αποκτήσει εμπειρία στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μέσα από τους αγώνες. δοκιμαστή της Ducati πρόκειται για μια ελαφριά μοτοσικλέτα με καλή ισορροπία. Η απόκριση στο γκάζι και η εργονομία είναι πολύ κοντά στις μοτοσικλέτες MotoGP, ενώ η Ducati αποφάσισε στο πρώτο τεστ να μειώσει την ισχύ της μοτοσικλέτας στο 70%. “Ήταν συναρπαστική η οδήγηση του ηλεκτρικού πρωτότυπου στην πίστα. Η μοτοσυκλέτα ήταν ελαφριά και με καλή ισορροπία. Αν δεν ήταν τόσο ήσυχη και δεν μειώναμε την ισχύ στο 70% για τις ανάγκες του τεστ, δεν θα είχε καμία διαφορά από την κανονική μοτοσυκλέτα MotoGP”, είπε ο Pirro μετά το τέλος των δοκιμών.

Από την άλλη ο Roberto Cane, Διευθυντής του προγράμματος ηλεκτροκίνησης της Ducati πρόσθεσε: “Βιώνουμε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω αυτό που συμβαίνει, είναι σαν όνειρο. Η πρώτη ηλεκτρική Ducati στην πίστα είναι εξαιρετικό νέο, όχι μόνο για τη μοναδικότητα, αλλά για την πρόκληση του στόχους της απόδοσης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά βάλαμε το πρώτο λιθαράκι που είναι σημαντικό”.

Ελαφριά και καλά ισορροπημένη σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pirro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χνάρια του Marco Polo με Ducati Multistrada V4

Ξεκίνησε τις δοκιμές το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Ducati

Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Ducati Athens

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης