Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τη δεκαετία του 1970 και του 1980 στο προσκήνιο υπήρχαν οι μοτοσικλέτες endurance οι οποίες αγωνίζονταν Η Deus έχει ασχοληθεί άλλη μια φορά με το XJR κατασκευάζοντας το Project Xστα πρωταθλήματα αντοχής σε όλο τον κόσμο. Η Deus Ex Machina από το Μιλάνο άντλησε την έμπνευσή της από εκείνη την εποχή και δημιούργησε ένα μοναδικό δίτροχο πατώντας πάνω στο θρυλικό XJR1300 της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μοτοσικλέτα όπως η XJR1300 είναι από μόνη της μοναδική και ιδιαίτερη, πόσο μάλλον όταν μπαίνει το χέρι ειδικών πάνω της για να της χαρίσουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Το δημιούργημα της Deus ονομάζεται Eau Rouge, από την εικονική στροφή της πίστας Spa στο Βέλγιο. Οι γραμμές έχουν γίνει πιο ξεκάθαρες και αιχμηρές, ενώ πολλά εξαρτήματα είναι χειροποίητα.

Ακόμα και οι τιμονόπλακες είναι χειροποίητες σε αυτό το XJR1300.

Η έμπνευση ήρθε από τις μοτοσικλέτες endurance του ’70 και ’80

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σέλα για παράδειγμα έχει φτιαχτεί από τους ανθρώπους της Deus, το ίδιο και το ρεζερβουάρ, ενώ στο Η Deus συνεργάζεται πολλά χρόνια με τη Yamaha μέσω του Yard Buildεμπρός μέρος ξεχωρίζει το μονό στρογγυλό φανάρι στη μία μεριά της μάσκας, όπως είχαν οι μοτοσικλέτες endurance του 1970. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, οι ζάντες της Marvic είναι βαμμένες στο χρυσό και οι δίσκοι στα φρένα είναι χαραγμένοι και δεν είναι τρυπητοί.

Το σύστημα εξάτμισης είναι της SC-Project από τιτάνιο, ενώ η ουρά είναι χοντροκομμένη, όπως στα παλιά αγωνιστικά που δεν τους ένοιαζε καθόλου η αεροδυναμική. Η μοτοσικλέτα είναι απλά εκθαμβωτική και σίγουρα οι άνθρωποι της Deus στο Μιλάνο θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι.

Το βίντεο της Deus για την Eau Rouge

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Οσκαρικός” διευθυντής ειδικών εφέ σχεδιάζει ένα μοναδικό Yamaha TMAX

Τι κοινό έχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι με το Yamaha NMAX 125;

Ποιοι διάσημοι Έλληνες οδηγούν Yamaha;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης