Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μας είχε προϊδεάσει εδώ και μερικές εβδομάδες η BMW για τον ερχομό δύο νέων εκδόσεων της R18. Οι ζάντες είναι αλουμινένιες και στα δύο μοντέλα, ενώ στα φρένα έχει τοποθετηθεί BMW Full Integral ABS.Πρόκειται για τα Transcontinental και Bagger, δύο διαφορετικές εκδόσεις της Big Boxer R18 της BMW, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το R18 Transcontinental έχει κατασκευαστεί προκειμένου να προσφέρει την ιδανική αίσθηση στο ταξίδι και στην οδήγηση μεγάλων αποστάσεων με γνώμονα το αμερικανικό στυλ οδήγησης. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μεγάλη ζελατίνα εμπρός, την τεράστια οθόνη 10,25 ιντσών της BMW μαζί με 4 αναλογικά όργανα, επιπλέον φωτιστικό σώμα, ηχοσύστημα της Marshall, προστατευτικά κινητήρα, βαλίτσες και top case, θερμαινόμενη σέλα και κινητήρα βαμμένο σε μεταλλικό ασημί.

Οι αναρτήσεις στα δύο μοντέλα είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ νέο είναι το πλαίσιο και τα φρένα.

Τα Transcontinental και Bagger είναι εξοπλισμένα με ηχοσύστημα της Marshall

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, το Bagger είναι πιο… σπορ ακολουθώντας τη νέα τάση της αμερικανικής αγοράς στις Διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και βοήθημα εκκίνησης σε ανηφόρα.custom μοτοσικλέτες. Στην περίπτωση της R18 B, η BMW έχει τοποθετήσει πλαϊνές βαλίτσες, χαμηλή ζελατίνα, πιο λεπτή σέλα και μαύρο ματ βάψιμο στον κινητήρα.

Τα δύο μοντέλα της BMW είναι εξοπλισμένα με τον γνωστό δικύλινδρο Boxer κινητήρα των 1.803 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 91 ίππους και 150Nm ροπής. Σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού των δύο μοντέλων είναι η προσθήκη ραντάρ. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Transcontinental όσο και το Bagger είναι εξοπλισμένα με αυτόματα ρυθμιζόμενο Cruise Control το οποίο ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας μόνο του.

Τα νέα BMW R18 έρχονται σε τρεις διαφορετικές χρωματικές επιλογές, την 719 Galaxy Dust, τη Manhattan metallic matt και φυσικά τη First Edition Black.

Το βίντεο παρουσίασης των R18:

 

Υπερπλήρες το σύστημα πληροφοριών του R18 με σύστημα συνδεσιμότητας μέσω smartphone.

Premium μοντέλα με τρομερό εξοπλισμό και ξεχωριστή σχεδίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW κάνει πιο… rock τις μοτοσικλέτες της

Αυτό το BMW R nineT είναι βαμμένο με χρώμα της Mercedes

Το jacket της BMW δίνει εντολές στη μοτοσικλέτα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης