Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί να έχει περάσει στα χέρια της κινεζικής Qianjiang Motor Group (Geely Holdings Group) από το 2005 ωστόσο η Benelli Ο πιο διάσημος αναβάτης που πήρε πρωτάθλημα GP250 με την Benelli είναι ο Kel Carruthers το 1969συνεχίζει τη μοναδική της πορεία στον κόσμο της μοτοσικλέτας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1911 από την οικογένεια Benelli (έξι αδέρφια) στο Pesaro της Ιταλίας και τότε μέχρι σήμερα τα κεντρικά της εταιρείας παραμένουν στην παραλιακή πόλη της γειτονικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γιορτάσει τα 110 ζωής της η Benelli αποφάσισε να σχεδιάσει ένα νέο λογότυπο που θα υποδεικνύει το σημαντικό επίτευγμα. Το λιοντάρι της Benelli δεσπόζει στο νέο σήμα το οποίο φυσικά αναγράφει το 110 συνδέοντας το ένδοξο παρελθόν με το πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Το επετειακό λογότυπο της Benelli για τα 110 χρόνια ζωής.

Τον Σεπτέμβριο θα εορταστεί στο Pesaro η επέτειος της Benelli

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Benelli θα γιορτάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου την επέτειο των 110 χρόνων στο φεστιβάλ Benelli Week 2021Πρόσφατα παρουσίασε στην Κίνα το Leoncino 500 Sport όπου θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις και ιδιαίτεροι καλεσμένοι. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Yan Haimei, δεν έκρυψε πάντως τον ενθουσιασμό του για το επίτευγμα της Benelli. “Η ιστορία μας χαρίζει μεγάλη περηφάνια αλλά μας γεμίζει και με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, την οποία συνεχίζουμε με τεράστιο πάθος”, είπε μεταξύ άλλων ο Haimei.

Το νέο λογότυπο της Benelli σχεδιάστηκε στη Casa di Leoncino, στο κεντρικό σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στην Ιταλία.

Ένα μικρό βίντεο με την ιστορία της εταιρείας.

 

Πρόσφατα παρουσιάστηκε και το Leoncino 500 Sport στην Κίνα με δικύλινδρο κινητήρα 48 ίππων και πιρούνι 50mm!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλειάδα μοντέλων ετοιμάζει η Benelli για την ευρωπαϊκή αγορά

Το ηλεκτρικό scooter με τεχνητό ήχο εξάτμισης

Νέο Benelli 302R με αλλαγές στη σχεδίαση και κινητήρα Euro5

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης