Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι σύγχρονες τεχνικές κατασκευής μοτοσικλετών απαιτούν πλέον ελαφριά υλικά, εύκολα επεξεργάσιμα μέσωΗ επεξεργασία των μετάλλων έγινε όλη στο χέρι. CAD σχεδιαστικών συστημάτων και τρισδιάστατων εκτυπωτών. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους και ιδιαίτερα για τον Καναδό κατασκευαστή μοτοσικλετών Jay Donovan, ο οποίος αποφάσισε να φτιάξει ένα έργο τέχνης με παραδοσιακά υλικά και βάση μια παλιά μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα πάνω στην οποία πειραματίστηκε ο Donovan ήταν μια BMW R60/2 του 1963, την οποία εκ του αποτελέσματος μετέτρεψε σε γλυπτό! Τα υλικά που επεξεργάστηκε ήταν το αλουμίνιο και το ατσάλι και ουσιαστικά το μοναδικό πράγμα που έμεινε ανέπαφο σε αυτό το BMW ήταν τα δύο αμορτισέρ πίσω, το εμπρός πιρούνι και οι τροχοί.

Έργο τέχνης με την επεξεργασία του μετάλλου να έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Η μεταλλουργεία στο μεγαλείο της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το project Amadeus, όπως ονομάστηκε, είχε στόχο να δίνει την αίσθηση στον παρατηρητή ότι αποτελείται από Στο Μουσείο έχει στηθεί για να το βλέπει ο επισκέπτης από την πάνω πλευρά.μόνο τρία κομμάτια: τον κινητήρα, το εμπρός μέρος το οποίο καταλήγει στα πίσω αμορτισέρ και το πίσω μέρος το οποίο ξεκινάει από τον κινητήρα και καταλήγει στην ουρά της μοτοσικλέτας. Έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική του καθρέφτη στο μέταλλο αντικατοπτρίζοντας το περιβάλλον, ενώ το «Χ» που δημιουργείται στη διασταύρωση των δύο πάνω κομματιών δίνει την αίσθηση της συμμετρίας.

Η BMW R60/2 χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα boxer των 590 κ.εκ. ο οποίος είχε απόδοση 30 ίππους. Η μοτοσικλέτα βρίσκεται σε προσωρινή έκθεση του Μουσείου Haas Moto στο Τέξας.

H Amadeus βρίσκεται στο Μουσείο Haas Moto στο Ντάλας του Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη πτήση του AirCar με κινητήρα BMW

Απίθανη ειδική έκδοση Isle of Man της BMW S1000RR

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης