Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην ιστορία των σπορ μοντέλων RS της Aprilia υπήρχαν πάντα δύο δεδομένες εκδόσεις. Η μία ήταν η Μπορεί η RSV4 να κουβαλάει πλέον στις πλάτες της 13 χρόνια ζωής, αλλά παραμένει ένα από τα κορυφαία superbike στην αγορά.Factory η οποία έφερε πολλά ξεχωριστά εξαρτήματα που την αναβάθμιζαν κυρίως στην οδηγική συμπεριφορά και η άλλη ήταν η Black Edition, δηλαδή η έκδοση η οποία είχε κατάμαυρο βάψιμο το οποίο συνδυαζόταν με χρυσές πινελιές και θύμιζε έντονα τι εργοστασιακές μοτοσικλέτες δοκιμών του MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία φορά που είχαμε δει ανάλογο βάψιμο ήταν πίσω στο 2006 όταν η Aprilia είχε παρουσιάσει το RSV1000R στην μαύρη έκδοση. Για το 2022 το εργοστάσιο από το Noale αποφάσισε να δώσει και στο κορυφαίο της RSV4 τη συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάζοντας την Ultra Black έκδοση του RSV4 Factory. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη σε μαύρο ματ χρώμα έχοντας χρυσό στις ζάντες, στην ουρά και στα λογότυπα, με το πλαίσιο να παραμένει στο εργοστασιακό ασημί.

Καιρός ήταν η Aprilia να παρουσιάσει την Ultra Black έκδοση του κορυφαίου της superbike.

Η τιμή αναμένεται κοντά στις 25.000 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το RSV4 Factory είναι εξοπλισμένο με V4 κινητήρα 1.099 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 217 ίππους και 125Nm Από το 2006 έχουμε να δούμε μαύρη έκδοση σε μοντέλα RS της Aprilia.ροπής. Οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία σειρά Smart EC 2.0 της Ohlins με ενεργητική λειτουργία, τα φρένα της Brembo, ενώ το ψαλίδι προέρχεται από την RS-GP του MotoGP. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη και με αεροδυναμικά φτερά ενσωματωμένα στα φέρινγκ για καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Εκείνο πλέον που αναμένουμε στην Dark έκδοση είναι το RS660. Αν όχι φέτος, μέσα στο 2023 σίγουρα θα παρουσιαστεί από την Aprilia μια μαύρη έκδοση του μεσαίου supersport για να τηρηθεί η παράδοση από τους Ιταλούς. Η τιμή πάντως του Ultra Dark ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά αναμένεται να είναι κοντά στα 24.750€ που κοστίζει η RSV4 Factory.

Η παρουσίαση της έκδοσης Ultra Black για το 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Aprilia ετοιμάζει τον αντίπαλο του Yamaha Niken

Νέος κινητήρας από την Piaggio σε συνεργασία με την Zongshen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης