Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Can-Am το 1973 είχε μια πολύ δυνατή αγωνιστική ομάδα σε enduro και motocross κατακτώντας τίτλους O ηλεκτροκινητήρας θα είναι της Rotax.και νίκες σε Ευρώπη και Αμερική. Έπειτα από 50 χρόνια η θρυλική αμερικανική φίρμα είναι έτοιμη να περάσει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας δύο καινούρια μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο μοντέλα της Can-Am ονομάζονται Origin και Pulse και είναι τα πρώτα ηλεκτρικά δίκυκλα της Καναδικής Bombardier Recreational Products (BRP), που έχει υπό την ομπρέλα της την Can-Am. Το Origin είναι ένα dual purpose μοντέλο το οποίο είναι ικανό να κινηθεί σε πολλαπλά τερέν. Από την άλλη, το Pulse είναι ένα naked μοντέλο για καθημερινό commuting χωρίς συμβιβασμούς.

Κοινό στοιχείο των μοτοσικλετών είναι ο ηλεκτροκινητήρας ο ποίος προέρχεται από την Rotax. Το σύνολο ονομάζεται E-Power και υπόσχεται καλές επιδόσεις με ιπποδύναμη και ροπή εφάμιλλη μεσαίου κυβισμού μοτοσικλέτας και αυτονομία ικανή να σε βγάλει και εκτός αστικών συνόρων. Τα δύο μοντέλα της Can-Am αναμένεται να είναι έτοιμα στο μέσο του 2023 προκειμένου να εορταστεί και η 50ή επέτειος στους αγώνες για την Can-Am, ενώ το 2024 η εταιρεία θέλει να τα βγάλει στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο παρουσίασης των ηλεκτρικών Can-Am.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης