Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στις αρχές του 2021 γίναμε μάρτυρες της δύναμης που μπορεί να έχει ένα μοντέλο το οποίο κουβαλάει μεγάληΟικοδεσπότης της συνάντησης ήταν ο Sylvain Guintoli, αναβάτης δοκιμών της Suzuki και πρόσφατα Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντοχής (EWC). κληρονομιά πάνω του. Μιλάμε φυσικά για το καινούριο Suzuki Hayabusa το οποίο είχε ίσως την πιο ισχυρή παρουσία από όλα τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν τη νέα χρονιά και τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του κόσμου της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Suzuki Γερμανίας θέλοντας να διατηρήσει αυτόν το θρύλο και να δώσει ακόμα περισσότερη έμφαση στη μοτοσικλέτα κάλεσε τους αναβάτες της Suzuki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP να δοκιμάσουν τη Hayabusa. Ο πρωταθλητής Joan Mir μαζί με τον Alex Rins είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τη νέα Hayabusa και να σχολιάσουν την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Suzuki πάνω στη νέα μοτοσικλέτα.

Από τη σέλα της αγωνιστικής MotoGP GSX-RR στη σέλα της Hayabusa βρέθηκαν οι Mir και Rins.

Τα κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα έχουν κάνει πιο εκλεπτυσμένη την Hayabusa

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που στάθηκαν περισσότερο οι δύο αναβάτες είναι στα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας τα Οι δύο αναβάτες πάντως ξεκαθάρισαν ότι οι άνθρωποι της Suzuki κατάφεραν να διατηρήσουν τις βασικές αρχές της μοτοσικλέτας – δύναμη, ταχύτητα και ευκολία στην οδήγηση!οποία είναι εντυπωσιακά. Τους έκανε εντύπωση η πληροφόρηση που είχαν από το σύστημα αισθητήρων έξι αξόνων το οποίο ελέγχει το γκάζι και το φρένο ανάλογα με την κλίση της μοτοσικλέτας στις στροφές, ενώ δοκίμασαν όλες τις οδηγικές επιλογές φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι η νέα Hayabusa έχει το αγωνιστικό DNA της Suzuki.

Η νέα Suzuki Hayabusa έρχεται με τον γνωστό τετρακύλινδρο κινητήρα 1.340 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 190 ίππους και 150Nm ροπής. Είναι εξοπλισμένο με μια πολύ εξελιγμένη σουίτα ηλεκτρονικών (SIRS) με ρυθμιζόμενο traction control, σύστημα ελέγχου της εκκίνησης, σύστημα αυτόματου πιλότου, επιλογές οδήγησης, ABS στροφής, σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και πολλά ακόμα. Οι αναρτήσεις είναι της Kayaba, το πλαίσιο αλουμινένιο περιμετρικό, τα φρένα της Brembo, ενώ το βάρος της Hayabusa είναι στα 264 κιλά. Η τιμή της νέας Hayabusa είναι στα 21.495€.

Το βίντεο της Suzuki Γερμανίας για τη Hayabusa.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι παράλληλοι βίοι της Εθνικής Πινακοθήκης και της Suzuki Hayabusa

Νέα χρώματα για το GSX-R1000 της Suzuki

Θα δούμε τον αντίπαλο των Aprilia RS660 και Yamaha R7 από τη Suzuki;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης