του Νίκου Βιτσιλάκη

Mία ακόμα ξεχωριστή πρόταση από τη Husqvarna, που συμπληρώνει την οικογένεια των λευκών και μαύρων βελών της αυστριακής φίρμας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα Vitpilen 401/701 και Svartpilen 401, ήρθε η ώρα του Svartpilen 701 να κάνει το καρέ του άσου. Με ασφάλτινο χαρακτήρα τα «Vit» (λευκά) και διπλής χρήσης τα «Svart» (μαύρα), αποτελούν τα βέλη (Pilen) που θα σημαδέψουν προς ένα επιλεκτικό κοινό. Βασισμένα στις εκδόσεις Duke 390 και 690 της ΚΤΜ έχουν σαν πρωταρχικό ρόλο τον παράγοντα “fun to ride”, κοινώς τη διασκεδαστική οδήγηση. Φτιαγμένα με μεράκι και κορυφαία συστατικά, που στον κόσμο των μονοκύλινδρων ευρείας χρήσης απλά δεν έχουν αντίπαλο, τα βέλη της Husqvarna σίγουρα αποτελούν ξεχωριστές επιλογές.

Ειδικά στην περίπτωση των 701, όπου ο ισχυρότερος μονοκύλινδρος κινητήρας (σε μοντέλο παραγωγής) είναι εκεί για να προσφέρει αυτό που λέμε «το κάτι άλλο». Μιλάμε για 75 ολόκληρους ίππους από 693cc και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό σε μια μοτοσυκλέτα με βάρος που δεν ξεπερνά τα 160 κιλά! Όμως, πέραν των επιδόσεων και των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, ο μοτοσυκλετιστής που θα επιλέξει κάποιο μέλος της οικογένειας θα το κάνει με δύο βασικά σκεπτικά: – τη διαφοροποίηση και τη χαρά να οδηγεί κάτι που του φτιάχνει τη διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Svartpilen 701 είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν θυμίζει κάτι άλλο και η εμφάνισή του είναι αντικείμενο σχολίων όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Το ατσάλινο χωροδικτύωμα αφήνει σε κοινή θέα τα μηχανικά μέρη προκαλώντας δέος στον παρατηρητή, ενώ το περίτεχνο ανάγλυφης μορφής ρεζερβουάρ είναι εκεί για να συγκεντρώσει τα βλέμματα. Όπου και να κοιτάξεις ανακαλύπτεις μια άλλη πλευρά του σχεδιαστή Kiska, του ανθρώπου που έχει υπογράψει και τη νέα γενιά των μοντέλων της ΚΤΜ με την πολυσυζητημένη αισθητική. Οι χυτές ζάντες (που πολύ θα θέλαμε να είναι ακτινωτές) έχουν διαστάσεις 18” μπροστά, 17” πίσω και φοράνε τα φοβερά και τρομερά ΜΤ60RS της Pirelli, το αλουμινένιο ψαλίδι φωλιάζει στη βάση του μοχλικό σύστημα για την πίσω ανάρτηση και το πανέμορφο αλουμινένιο μαύρο τελικό της εξάτμισης στηρίζεται με ένα γαλβαρισμένο κολάρο από τα παλιά!

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP, τα full Led φωτιστικά σώματα, τα φρένα τελευταίας γενιάς της Brembo και το κορυφαίο (και απενεργοποιούμενο) ABS 9M+ της Bosch συνδυάζονται με καλούδια όπως σύστημα αλλαγής ταχυτήτων Quickshifter και συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης APTC, ενισχύοντας τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και δημιουργώντας ένα σύνολο που κεντρίζει ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον.


Το Svartpilen 701 θα βρίσκεται στη χώρα μας τον ερχόμενο Μάϊο και σε τιμή άγνωστη προς το παρόν. Ανυπομονούμε πραγματικά να το οδηγήσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης