του Νίκου Βιτσιλάκη

Μπορεί η γκάμα της Husqvarna για το 2019 να έχει ολοκληρωθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούν τα μοντέλα του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως βλέπετε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο, η αυστριακή φίρμα ετοιμάζει κάτι ενδιαφέρον για την επόμενη χρονιά, στα πρότυπα μιας μοτοσυκλέτας Scrambler με ρετρό χαρακτηριστικά. Και μην απορείτε για τα σήματα της KTM που υπάρχουν στα ρούχα του αναβάτη, όλοι πια ξέρουμε ότι εδώ και λίγα χρόνια είναι αυτή που κατέχει τον τίτλο της πάλαι ποτέ σουηδικής εταιρείας. Όπως επίσης μην απορείτε αν κάποια (πολλά) συστατικά της εν λόγω πειραματικής μοτοσυκλέτας σας θυμίζουν κάτι άλλο, δηλαδή το πρόσφατα παρουσιασθέν KTM 790 Adventure.

Όπως έγινε με τις σειρές Vitpilen και Svartpilen, έτσι και τώρα το αναμενόμενο μοντέλο βασίζεται κατά κύριο λόγο σε μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ. Απλά με διαφορετική σχεδίαση και χαρακτήρα, κοινώς ρετρό εμφάνιση, αφενός για να μας θυμίζει ότι έχουμε να κάνουμε με μια μάρκα που έχει ιστορία 100+ ετών και αφετέρου για να απευθυνθεί σε ένα διαφορετικό κοινό. Και είναι μεγάλο το κοινό των φίλων της Husqvarna, η πορεία της στο χρόνο, τα διαχρονικά της μοντέλα και οι διακρίσεις στους αγώνες ευθύνονται για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πέσουμε μέσα;

Τολμώντας να κάνουμε μια πρόβλεψη για το τελικό προϊόν που θα δούμε κατά τα τέλη του 2019, πρόκειται κατ’ ουσία για ένα ΚΤΜ 790 Adventure όσον αφορά σε κινητήρα, ηλεκτρονικά, ανάρτηση, ψαλίδι, τροχούς, φρένα και πλαίσιο. Από εκεί και πέρα η διαφοροποίηση σε πλαστικά, όργανα, σέλα, ρεζερβουάρ, εξάτμιση, υποπλαίσιο και συνολική σχεδίαση θα είναι αισθητή και θα θυμίζει μοτοσυκλέτα βγαλμένη από τα 60s. Άγνωστο προς το παρόν παραμένει το όνομα της μοτοσυκλέτας, κανείς δεν ξέρει αν θα χρησιμοποιεί τον όρο Svartpilen, με το σκεπτικό ότι αυτός είναι που προσδιορίζει τα διπλής χρήσης μοντέλα της Husqvarna. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εμπεριέχει τον αριθμό 801 και πως η ΚΤΜ ψάχνει τον τρόπο να ανοίξει περισσότερο τους ορίζοντές της, και καλά κάνει, καθόσον κάπου εκεί κρύβονται πολλοί υποψήφιοι πελάτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης