του Νίκου Βιτσιλάκη 

Τα φοβερά και τρομερά 701 SM & Εnduro δέχονται τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά βοηθήματα και από το 2020 αποκτούν και ακόμη ένα μέλος, το Enduro LR, που απευθύνεται σε όσους επιζητούν μεγάλη αυτονομία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πενταετία διαρκούς εξέλιξης είναι αυτή που μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο την προσοχή που δίνει η αυστριακή φίρμα στην εξειδικευμένη σειρά 701. Χρόνο με τον χρόνο τα δύο μεγάλα μονοκύλινδρα βελτιώνονται στα σημεία, σε μια προσπάθεια να δώσουν στον πλέον απαιτητικό αναβάτη πραγματική οδηγική απόλαυση. Ο κινητήρας των 75 ίππων, το πλαίσιο «βράχος» και τα κορυφαία περιφερειακά είναι μελετημένα και κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν αγωνιστική τεχνολογία και συμπεριφορά.

Δύο απόλυτες μοτοσυκλέτες, δύο πραγματικά «εργαλεία», τα οποία για το 2020 κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπροστά και εξοπλίζονται με ηλεκτρονικά βοηθήματα από το πάνω ράφι. Παράλληλα, καλωσορίζουν στην οικογένεια και την έκδοση 701 Enduro LR (Long Range), που αφορά σε ένα 701 Enduro με δοχείο καυσίμου που δέχεται 12 περισσότερα λίτρα βενζίνης (25 συνολικά)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περί ηλεκτρονικών 

Το ηλεκτρονικό γκάζι (R-b-W) στο εξής διαχειρίζεται δύο διαφορετικά οδηγικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα μπορούν να επιλέγονται από τον αναβάτη και εν κινήσει. Το πλήρως απενεργοποιούμενο ABS της Bosch αποκτά λειτουργία Cornering και το κιβώτιο ταχυτήτων ένα σύστημα που λειτουργεί σαν quickshifter+/- (Easy Shift Function το ονομάζει ο κατασκευαστής) και μέσω του οποίου οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη, με μικρότερες διαδρομές και μεγαλύτερη ακρίβεια. Τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ και συνεχίζονται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το οποίο έχει λειτουργία -σε δύο επίπεδα- που αναγνωρίζει τη γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας και στη συνέχεια δρα ανάλογα. Όπως και στην περίπτωση του ABS, το εν λόγω σύστημα μπορεί και να απενεργοποιηθεί πλήρως, ο αναβάτης αποφασίζει ανάλογα με το τι θέλει να κάνει.  

Περί εμφάνισης 

Από το 2015 οπότε εμφανίστηκαν και μέχρι το 2019, η Husqvarna ακολούθησε την πολιτική της «ισοπέδωσης» όσον αφορά στην εμφάνιση των 701 SM και Enduro, κοινώς ήταν πανομοιότυπα. Αυτό έπαψε να ισχύει πλέον και τα μοντέλα του 2020 αποκτούν το καθένα τα δικά του ξεχωριστά χρώματα και γραφικά! Αυτό από μόνο του καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την εξέλιξη αυτών των απόλυτα εξειδικευμένων μοντέλων του ο αυστριακός κατασκευαστής.   

Τιμές και αφίξεις 

Τα 701 Supermoto και 701 Enduro βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και σε τιμές που έχουν καθοριστεί στα 11.790€ και 11.490€ αντίστοιχα. Η έκδοση Enduro LR θα έρχεται κατόπιν παραγγελίας και η τιμή της είναι 12.680€. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζονται και από μια σειρά γνήσιων αξεσουάρ της Husqvarna, η οποία περιλαμβάνει από προστατευτικά και εξατμίσεις μέχρι μεγαλύτερα δοχεία καυσίμου και τριπλέτα βαλιτσών! Όσο και να ψάξετε πάντως στη λίστα, μαρσπιέ συνεπιβάτη δεν θα βρείτε. Μερικές μοτοσυκλέτες έχουν φτιαχτεί για να προσφέρουν όμορφες στιγμές μόνο σε έναν και αυτά τα 701 ανήκουν σε αυτές…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης