Του Νίκου Βιτσιλάκη
Χαράς ευαγγέλια για τους χωματερούς αναβάτες ανά τον πλανήτη, που βλέπουν μια αλεπού της ερήμου να έρχεται πιο κοντά στο γκαράζ τους..
Από το 2012 η Honda κατασκευάζει CRF450 Rally, μόνο που μέχρι στιγμής ήταν σε περιορισμένο αριθμό και πήγαιναν απευθείας στις αγωνιστικές ομάδες της κόκκινης εταιρείας. Όπως είναι ευνόητο και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν ολούθε ικεσίες προς το εργοστάσιο, μπας και βγάλει μια έκδοση ευρύτερης παραγωγής της καθαρόαιμης αυτής μοτοσυκλέτας. Τους πήρε λίγο χρόνο να το σκεφτούν και τελικά το αποφάσισαν! Στην έκθεση του Μιλάνου είχαν στο περίπτερό τους αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, αλλά από πλευράς δημοσιογραφικής ενημέρωσης άκρα του τάφου σιωπή.
Ούτε κουβέντα, μια λέξη, κάτι τέλος πάντων που να δίνει έστω και λίγες πληροφορίες. Είναι πρωτότυπο έλεγαν οι άνθρωποι της Honda, παραμένοντας σφίγγες στα λεγόμενά τους και βγάζοντας φωτογραφίες με σύσσωμη την ομάδα Monster Energy HRC Rally team που θα συμμετάσχει στα διεθνή rally του 2019. Το εν λόγω concept δεν είναι μελλοντικό όνειρο, ανήκει στο αγωνιστικό τμήμα της Honda (HRC) και θα το δούμε εν δράσει το 2019, αρχής γενομένης από το περίφημο rally Dakar. Προφανώς αυτή τη στιγμή και σε κάποια στεγανά του εργοστασίου δουλεύει μια ομάδα μηχανικών πάνω σε αυτό, η οποία άμα τω χρόνω θα συλλέξει την απαιτούμενη γνώση μέσω των αγώνων και θα προχωρήσει στην τελική μορφή της μοτοσυκλέτας που θα βγει στην παραγωγή, μάλλον από το 2020.
Είναι εμφανές πως το Rally Concept πρόκειται στην ουσία για ένα CRF450L του 2018 (δείτε εδώ), πλην όμως έχοντας δεχθεί εξοπλισμό και αναβαθμίσεις που το μετατρέπουν από απλό On/Off σε πολεμικό εργαλείο. Χωρίς αντίστοιχα να είναι εμφανές, σίγουρα θα έχει πέσει πολλή δουλειά στον κινητήρα των μόλις 25 ίππων, προκειμένου ο αριθμός τους να υπερδιπλασιαστεί. Στο φετινό Dakar η Honda έφτασε μια ανάσα από την πρώτη θέση και εκεί στην Ιαπωνία γνωρίζουν πολύ καλά πως μια νίκη στο δυσκολότερο αγώνα του κόσμου θα συνδράμει τα μάλα στις πωλήσεις ενός CRF450L Rally Edition. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, ο αγώνας του 2019 είναι προ των πυλών και οι προετοιμασίες πυρετώδεις. Και όσο περιμένουμε, καλό είναι να πάρουμε μια δόση αδρεναλίνης από τη συμμετοχή των εργοστασιακών CRF450 Rally στο Dakar του 2018..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης