Honda Collection Hall: Εικονική περιήγηση σε ονειρικά μοντέλα 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 11:08
Honda Collection Hall: Εικονική περιήγηση σε ονειρικά μοντέλα 

Με ένα κλικ επισκεπτόμαστε ένα εντυπωσιακό μουσείο της Honda και με λίγα περισσότερα μπορούμε να περιηγηθούμε σε όλους τους χώρους του, να δούμε φωτογραφίες των μοντέλων που μας ενδιαφέρουν, ακόμα και να τα ακούσουμε!  

Όλα αυτά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ιαπωνικής εταιρείας, όπου υπάρχει σχετικό λινκ που μας ταξιδεύει σε ένα υπέροχο δικό της μουσείο, το οποίο ονομάζει Honda Collection Hall (HCH). Αυτό βρίσκεται στην πίστα αγώνων ταχύτητας Twin Ring Motegi, εκεί δηλαδή όπου σε ετήσια βάση φιλοξενούνται οι αγώνες του ιαπωνικού MotoGP.

Δεν σας κρύβουμε ότι θα θέλαμε να το επισκεφτούμε κάποια στιγμή και να δούμε από κοντά όλα τα εκθέματα που φιλοξενεί, η Ιαπωνία όμως είναι μακριά και οι καιροί δύσκολοι. Μέχρι να το καταφέρουμε, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά και να αποκομίσουμε φοβερές εικόνες, έστω και διαδικτυακά. Η Honda μάς προσφέρει μια εικονική περιήγηση της ένδοξης ιστορίας της μέσα από την άνεση του σπιτιού μας. 

Το HCH στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή προϊόντων που κατασκευάστηκαν από τη Honda, παρουσιάζοντας σε κοινή θέα περισσότερα από 300 μοντέλα. Αυτό σημαίνει πως τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουμε να κάνουμε μια αναδρομή σε αυτά μέσα από μια αποκλειστική συλλογή αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και απίστευτα σπάνιων αγωνιστικών μοντέλων. Ξεκινώντας από το ισόγειο, θα δούμε το θρυλικό Super Cub C100, το T360, το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Honda, αλλά και το RA271, την πρώτη απόπειρα της εταιρείας στη Formula1.

Αμέσως μετά μπορούμε να ανεβούμε κατευθείαν τις σκάλες και να φτάσουμε στους επόμενους. Στον πρώτο εκτίθενται αποκλειστικά μοτοσικλέτες, ενώ στον δεύτερο υπάρχουν και σημαντικά αυτοκίνητα, όπως το N360, το πρώτο μίνι αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής από το 1967. Υπάρχουν όμως και σημαντικά μοντέλα μοτοσικλετών, που αποτελούν σταθμό για την εταιρεία, ανάμεσά τους οι εμβληματικές CB750, η πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσικλέτα παραγωγής και NR 750 με τα οβάλ πιστόνια. Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στην «αγωνιστική ψυχή» της Honda, με μονοθέσια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες με τα οποία αγωνίστηκε σε πίστες ανά τον κόσμο. Εκεί μπορούμε να θαυμάσουμε και το εξακύλινδρο RC166, που έχει κερδίσει πολλές νίκες στο Isle of Man Tourist Trophy στα χέρια του Mike Hailwood. 

Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1998 με την ευκαιρία της 50ής επετείου της εταιρείας, με σκοπό να κάνει γνωστά στο κοινό τους στόχους και το πάθος που ενέπνευσαν τα προϊόντα της Honda. Στη δύσκολη κατάσταση καραντίνας που όλοι βιώνουμε, αυτή η πρωτοβουλία υιοθετήθηκε για να δώσει σε οποιονδήποτε την ευκαιρία να θαυμάσει τη συλλογή του Motegi χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί. Κατά τη διάρκεια της εικονικής περιήγησης, ο επισκέπτης έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται πραγματικά στο «σπίτι της Honda» και μπορεί να θαυμάσει μια ιστορία που εκτείνεται σε βάθος εβδομήντα χρόνων. Σαν «εργοστάσιο ονείρων» το χαρακτηρίζει η ιαπωνική εταιρεία και δεν θα διαφωνήσουμε μαζί της.  

Για να επισκεφθείτε το μουσείο HCH απλώς πατήστε εδώ.

Πηγή Honda Global, motorbike.gr 

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 11:42