του Νίκου Βιτσιλάκη

Ένα power cruiser που σέβεται τον εαυτό του δεν έχει χώρο για δύο, πιστό στη φιλοσοφία “ο συνεπιβάτης ισούται με νέτο”, κοινώς ..περιττεύει!

 Το FXDR 114 είναι το δέκατο μοντέλο Softail της Harley-Davidson που παρουσιάζεται μέσα στο 2018 και παράλληλα το πιο πρόσφατο από τη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών “υψηλής απόδοσης” που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο μέχρι το 2027. Είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα 114ci Milwaukee-Eight V-twin χωρητικότητας 1.868cc και διαθέτει αλουμινένιο ψαλίδι και τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους αμερικάνους, η ευρεία χρήση υλικών από συνθετικά υλικά και αλουμίνιο είναι υπεύθυνη για μια σημαντική μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας, δηλαδή πιστεύουν ότι τα 300 και κάτι κιλά είναι ένα επίτευγμα. Πιστεύουν επίσης, όπως επακριβώς δήλωσε ο David Lat (Lead Product Manager), ότι “πρόκειται για ένα power cruiser που παρέχει μοναδική αίσθηση στην οδήγηση και κράτημα που συναρπάζει.” Ας δούμε όμως και τι λέει ο Brad Richards (H-D Vice President of Styling and Design): “Η εμφάνιση του FXDR 114 εκφράζει το δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τα προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα Softail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η dragster επιρροή είναι εμφανής, με το ανεστραμμένο πιρούνι, την εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα, την εξάτμιση και την τέλεια αντίθεση μεταξύ των τροχών και της κοφτής ουράς. Φροντίσαμε όμως να προσθέσουμε και άλλα τεχνικά στοιχεία, όπως είναι τα ψηφιακά όργανα και η εξωτερική ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτά τα στοιχεία τονίζουν τη δυναμική αποστολή της μοτοσυκλέτας, η οποία δεν είναι μόνο η επιτάχυνση στην ευθεία, αλλά κυρίως η αυθεντική ισχύς σε κάθε στάδιο της οδήγησης.”

Σίγουρα η εμφάνιση του FXDR 114 είναι εντυπωσιακή, η μοτοσυκλέτα όντως αναδύει ένα συνολικό δυναμισμό και δεν περνά απαρατήρητη σε καμμία περίπτωση. Κατά βάση, σε αυτό συμβάλλουν οι τροχοί των 18 και 19 ιντσών με τα “τουμπανιασμένα” ελαστικά (το πίσω είναι …240!), το μέγεθος του κινητήρα, το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι και το φάλτσο τελικό της εξάτμισης με τη διπλή απόληξη. Η εμπορική διάθεση του δυνατότερου Softail όλων των εποχών ήδη ξεκίνησε στην Αμερική, με τη μοτοσυκλέτα να τιμάται στα 21.349 δολάρια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης