του Νίκου Βιτσιλάκη

Φωτιά στα μπατζάκια του Νο1 Αμερικανού κατασκευαστή, που αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή μοτοσυκλετών, τουλάχιστον για το 2017, καθώς είδε τις παραγγελίες να λιγοστεύουν κατά 9,3% στην αγορά των ΗΠΑ και κατά 6,7% στον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα, η ιστορική φίρμα με έδρα το Milwaukee θα μειώσει και τις ώρες εργασίας μιας μερίδας υπαλλήλων της. Οι πωλήσεις για το 2017 αναμένεται να πέσουν στα περίπου 240-245.000 τεμάχια, δηλαδή κάπου 20.000 λιγότερα από το 2016.
Οι Αμερικάνοι το λένε «No money, no honey..​.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και CEO Matt Levatich μίλησε για υπαιτιότητα των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν στην αμερικανική βιομηχανία κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε, χωρίς να κατονομάσει τι ακριβώς εννοεί. Είπε, επίσης, πως η μείωση της παραγωγής είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν το φαινόμενο της πτώσης της αξίας της μάρκας στην αγορά (θέμα ζήτησης και προσφοράς).

Ανατροπή δεδομένων, λοιπόν, για τον Αμερικάνο κολοσσό, που κάτω από αυτές τις συνθήκες χλωμό το βλέπουμε να προχωρήσει στη -φημολογούμενη- εξαγορά της Ducati. Ειδικά τώρα που η γερμανοκρατούμενη ιταλική εταιρεία βρίσκεται στα καλύτερά της, μάρτυρας η σημαντική αύξηση των πωλήσεών της τα τελευταία δύο χρόνια. Η συνέχεια της όλης ιστορίας σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μένει μόνο να δούμε την εξέλιξή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης