Άλλη μια ιστορική ιταλική φίρμα εξαγοράζεται από κινέζικη εταιρία. Η φημισμένη Moto Morini έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, με τον κατασκευαστή οχημάτων Zhongneng να αποκτά το 100% των μετοχών της.

Μια άγνωστη στους Ευρωπαίους εταιρία αποφασίζει με τη σειρά της να μπει για τα καλά στο χώρο της μοτοσυκλέτας και αυτό σημαίνει πως ακόμα ένας ιστορικός τίτλος μαθαίνει να μιλάει κινέζικα. Μόλις το 2015 ήταν που η Moto Morini είχε αγοραστεί από την ιταλική επενδυτική εταιρία Autjann και τρία χρόνια μετά πουλιέται και πάλι, αυτή τη φορά στους Κινέζους, οι οποίοι κατέχουν πλέον την τύχη της εταιρίας. “Η Moto Morini θα παραμείνει στην Ιταλία”, ανακοινώνουν οι νέοι επενδυτές, ενώ η αξία της συναλλαγής, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Σε μια πρώτη δήλωση, οι Κινέζοι ανακοινώνουν σχέδια επέκτασης της γκάμας και σε μικρότερους κυβισμούς, αλλά και την αξιοποίηση των υφιστάμενων μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα οι εγκαταστάσεις και οι εργασίες της Μorini παραμένουν –τουλάχιστον προς το παρόν- στην Ιταλία. Η Zhongneng (που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τον κολοσσό Zongshen) έχει σαν έδρα τη Σαγκάη και επί του παρόντος κατασκευάζει scooter και μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού. Παρότι σαν συνολική ιδέα θυμίζει αυτό που έκανε η μεγάλη κινεζική εταιρία QJ (Qianjiang Group) με την επίσης ιστορική εταιρία Benelli, η Zhongneng δεν έχει το ανάλογο οικονομικό μέγεθος, άρα δεν μπορεί να ρίξει αντίστοιχα κεφάλαια έτσι ώστε να αναπτύξουν το όνομα. Από την άλλη ..ποιος ξέρει, μπορεί να τα έχουν κιόλας. Έτσι λοιπόν, μετά τις SWM και Benelli η Moto Morini γίνεται η τρίτη ιταλική φίρμα που περνά σε ασιατικά χέρια.

Πηγή: motorbike.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης