του Νίκου Βιτσιλάκη

Τα ηλεκτρικά scooter αρχίζουν να αυξάνονται ανάμεσά μας και η πρόταση της Gemini είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες της αγοράς αυτήν τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Gemini e-Cruise είναι ένα scooter με εμφάνιση που συνδυάζει μοντέρνα και ρετρό σχεδίαση, με επίπεδο δάπεδο, τροχούς 12 ιντσών και δύο δισκόφρενα. Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 3000W, 4,1Hp και 91Nm της Bosch και η μπαταρία που τον τροφοδοτεί με ενέργεια βρίσκεται στη βάση του αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα, αφήνοντας χώρο για ένα κράνος κι άλλα μικροαντικείμενα. Η μπαταρία είναι αποσπώμενη και μπορεί να μεταφερθεί έτσι ώστε να φορτιστεί από οικιακή πρίζα, ζυγίζει 13,5 κιλά και είναι λιθίου (60V 28Ah). Η αυτονομία του scooter φτάνει τα 60 χιλιόμετρα έπειτα από πλήρη φόρτιση (που διαρκεί 6-8 ώρες), με τη δυνατότητα μεταφοράς μιας δεύτερης μπαταρίας κάτω από τη σέλα να την αυξάνει στα 120.

Ο κινητήρας έχει δύο προγράμματα ισχύος, τα οποία αλλάζουν από μπουτόν που βρίσκεται στο δεξιό άκρο του τιμονιού, δίπλα στο γκάζι. Ο φωτισμός σε προβολέα, πίσω φανάρι και φλας είναι Full Led και η οθόνη LCD υψηλής ευκρίνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του e-Cruise είναι ελαφρώς κάτω από τα 2.400 ευρώ και θεωρείται απόλυτα λογική για ένα πλήρες scooter τέτοιων διαστάσεων και συνολικών επιδόσεων, που παράλληλα προσφέρει εμφάνιση συμβατική και μάλιστα ρετρό, χωρίς να «φωνάζει» ότι είναι ηλεκτρικό. Περισσότερα για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Gemini μπορείτε να δείτε εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης