Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Dennis Freiburg είναι ένας μηχανολόγος μηχανικός ο οποίος αποφάσισε να συνδυάσει το διδακτορικό του με το πάθος του που είναι το ποδήλατο. Σχεδίασε και κατασκεύασε, λοιπόν, το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο το οποίο ζυγίζει 6,872 κιλά και φυσικά έκανε νέο ρεκόρ Guinness στην κατηγορία πρωτότυπα ελαφριά ηλεκτρικά ποδήλατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξυπνο, απλό και ελαφρύ σύστημα...

Τρομερά εφευρετικός ο Κος Freiburg!

Το concept του Freiburg με την κωδική ονομασία Freicycle είναι πολύ απλό, αλλά ιδιοφυές. Σε πρώτη φάσηΘυμάστε τα παλιά φωτάκια με δυναμό στη ρόδα; το πλαίσιο είναι δανεικό από το ποδήλατο Merida Scultura, το οποίο είναι όλο από ανθρακονήματα και ζυγίζει μόλις… 1 κιλό! Η βάση, λοιπόν, ήταν εξαιρετική και πάνω σε αυτή χτίστηκε το υπόλοιπο ποδήλατο. Το πιρούνι είναι carbon, το ίδιο και οι τροχοί και τα γρανάζια. Κάποια εξαρτήματα δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν όσο ελαφριά θα ήθελε ο Freiburg, με αποτέλεσμα να τα σχεδιάσει σε 3D εκτυπωτή και να τα τοποθετήσει στο ποδήλατο. Ένα από αυτά είναι τα πετάλια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ έξυπνη ήταν η λύση του όσον αφορά τον ηλεκτροκινητήρα. Δεν πήγε στην πεπατημένη οδό ενός κλασικού ηλεκτροκινητήρα, αλλά αποφάσισε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να τοποθετήσει ένα εξωτερικό σύστημα ροδέλας η οποία πατάει πάνω στο ελαστικό. Με αυτή τη μέθοδο της τριβής, κατάφερε να κρατήσει πολύ χαμηλά το βάρος καθώς δεν χρειάζεται ούτε περίπλοκη βάση, ούτε γρανάζια. Τη ροδέλα κινεί ένα μοτέρ από τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο απόδοσης 600 Watt το οποίο για τα πρότυπα της Ευρώπης έχει περιοριστεί στα 250W με τελική ταχύτητα τα 25km/h, αλλά σε πλήρη ισχύ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 48 Km/h.

Μπουκάλι-μπαταρία με καπάκι στον ρόλο του διακόπτη On/Off!

Πάθος… τέχνας κατεργάζεται!

Τώρα θα πρέπει να μαντέψετε πού είναι η μπαταρία που δίνει ρεύμα στον ηλεκτροκινητήρα; Είναι μέσα στο δοχείο νερού που είναι τοποθετημένο στο πλαίσιο του ποδηλάτου και είναι σχεδιασμένο σε 3D εκτυπωτή. Το καπάκι μάλιστα παίζει τον ρόλο του διακόπτη On/Off, αλλά η απόδοσή του δεν είναι πολύ μεγάλη καθώς χαρίζει αυτονομία 35 χιλιόμετρα στο ποδήλατο.

Όταν το πάθος μεταφράζεται σε δημιουργία, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι εξαιρετικό…

Η παρουσίαση του Freicycle

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε καινούρια ηλεκτρικά ποδήλατα από την Fantic

Νέο ηλεκτρικό ποδήλατο από τη Merida

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης